CP3 by Basketball Totaal

Bayern München stunt met komst Euroleague sterspeler

McCalebb

Bayern München heeft zo goed als zeker versterkt met Bo McCalebb. De 29-jarige guard is momenteel in München, en zal één dezer dagen officieel gepresenteerd worden als nieuwe aankoop van de Duitse topclub.

Afgelopen weekend maakten diverse media melding dat McCalebb een mondeling akkoord had met een Euroleague team. Het hele weekend was de media druk in de weer om te achterhalen welke club dit was. Nu blijkt het dus te gaan om Bayern München. De Duitsers zijn in eigen land druk bezig om een sterk team neer te zetten, wat ook in de Euroleague hoge ogen moet gaan gooien.

Van origine komt McCalebb uit Amerika (New Orleans) maar inmiddels speelt hij al enige tijd onder de Macedonische nationaliteit. In een paar jaar tijd heeft de 29-jarige guard al een indrukwekkende prijzenkast bij elkaar verzameld. Zo werd hij tweemaal kampioen van Italië, en won hij vorig seizoen met Fenerbahce de Turkse titel. In 2012 werd McCalebb topscorer van Europa, dit was destijds nog in dienst van Montepaschi Siena.

In 2008 begon de jonge McCalebb zijn Europese carrière bij Mersin Büyükşehir Belediyesi, maar vertrok hij na één seizoen alweer bij de Turkse club, om in 2009 te tekenen bij Partizan Belgrado. In zijn eerste en enigste seizoen bij de Serviërs is McCalebb uiterst succesvol en wint hij onder meer de Servische titel, de Adriatische titel en de Servische beker.

In 2010 tekent McCalebb een miljoenencontract bij de Italiaanse topclub Montepaschi Siena. In Italië wordt hij tweemaal landskampioen, en wint hij tweemaal de Italiaanse beker. In 2012 tekent McCalebb een miljoenencontract bij het ambitieuze Fenerbahce Ulker. Bij de Turkse topclub groeit hij uit tot een steunpilaar, maar blijven de successen op de Europese velden achterwege voor Fenerbahce.

Deze zomer besloot McCalebb zijn contract niet te verlengen, en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Zijn nieuwe werkgever zal dus Bayern München worden. Bij de Duitse topclub hoopt McCalebb een serieuze gooi te doen naar het Euroleague kampioenschap. De afgelopen jaren kwamen de Duitsers hiervoor nog tekort, maar met het aantrekken van McCalebb en andere sterke spelers, verwacht men ook op basketbal gebied een grootmacht te worden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.