CP3 by Basketball Totaal

Batouwe Vrouwen U16 behaalt eerste punten

De talentenformatie van BV Batouwe heeft de eerste wedstrijd in de eigen Bongerd gewonnen. De ploeg van coach Thijs Sloot was met 79-42 te sterk voor Binnenland. Gespannen maar gemotiveerd werd, zonder de geblesseerde Zina Beunk, begonnen aan de wedstrijd. De score werd geopend door Katoo Koenen die vanaf de vrije worp lijn haar eerste punten mocht aantekenen. De wedstrijd had een hoog tempo en bij vlagen was het erg aantrekkelijk basketball om naar te kijken.

Verdedigend hadden de Bemmelse dames moeite met het afstoppen van de snelle point-guard Chermensa van la Parra en Jade Blagrove. het lengteoverwicht van Batouwe bleek lastig af te stoppen door de dames uit Barendrecht. 40 van de uiteindelijke 79 werden gemaakt door de lange meiden (Nina Dijks, Katoo Koenen en Anna van Eeden) in Bemmelse dienst. Met name Jade Blagrove van Binnenland had veel moeite met het afstoppen van de luchtaanvallen uit Bemmel, zij moest daardoor de wedstrijd verlaten met 5 persoonlijke fouten.

Een tegenvaller tijdens de tweede periode was het uitvallen van de goed spelende Merinde Wannet met een enkel blessure. Zij kon helaas in deze wedstrijd niet meer terug keren. Ook Eva Bremer kon de wedstrijd niet volbrengen, zij moest halverwege de derde periode afhaken met een voetblessure.

 

Topscoorder van de wedstrijd van Batouwe werd Anna van Eeden met 18 punten, gevolgd door Katoo Koenen met 14.

Bij de gasten wist Chermensa van la Parra het netje veelvuldig te vinden, zij scoorde 21 punten. Jade Blagrove kwam op een totaal van 9 punten.

 

De volgende wedstrijd voor Batouwe U16 is op zaterdag 27 september om 18:00 tegen UBALL Utrecht.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.