CP3 by Basketball Totaal

Batouwe U20 blijft bovenin meedoen

Bemmel – Het U20 team van Rent A Professional, dat nog steeds kampt met vele blessures, is er dit weekend in geslaagd om revanche te nemen op het Groningse Basketball RTC Noord. Met een 60-61 werd na een onnodig spannende wedstrijd een zwaarbevochten overwinning mee terug naar Bemmel genomen. En daarmee werd de ploeg, die eind vorig seizoen het U18 – Nederlands kampioenschap voor de neus van de Bemmelse ploeg wegkaapte, verslagen.

 

Het talententeam van Rent A Professional, dat nog steeds aan kop van de U20-eredivisie staat, startte deze wedstrijd wederom zonder jeugdinternationals Fenne van der Wielen, Laura Westerik, Denise Peters en Katoo Koenen. En wederom betekende dat veel van het improvisatievermogen van coach Thijs Sloot, nu hij beschikte over vijf centers, slechts één guard en slechts één forward.

Anne van Vlijmen en Charlotte van Kleef openen de score van de wedstrijd en maken meteen duidelijk, dat ondanks het blessureleed het team niet van plan is punten in Groningen achter te laten. Maar U20 Rent A Professional weet die goede start niet goed door te zetten. Er wordt veel balverlies geleden. Het Groningse Basketball RTC Noord neemt het heft over en na 5 minuten spelen staat het 9-4. Twee rake vrije worpen van Marleen Peek en een score van Mieke Vernede betekenen weer een gelijkstand, 16-16, maar voormalig teamgenote Lina Li zorgt er met een score en bonus voor dat de Groningse formatie niettemin met een voorsprong het tweede kwart ingaat, 19-16.

Diezelfde Lina Li gaat ook het tweede kwart door en Groningen bouwt een 10-punts voorsprong op, 26-16. Dan gooit het Bemmelse talententeam de verdediging op slot en Basketball RTC Noord weet 5 minuten lang niet te scoren. Dit gecombineerd met een sterke fase van Anne van Vlijmen met ondermeer 2 driepunters, zorgen ervoor dat de leiding wordt overgenomen met rust, 31-34.

Na rust weet U20 Rent A Professional niet door te pakken. Afspraken worden niet nageleefd en de Bemmelse talenten lijden deze wedstrijd maar liefst 24 keer balverlies. Het blijft stuivertje wisselen. Anouk Heijnens en Wenneke Meijers houden deze fase het Bemmelse team in de race. Vanaf minuut 6 weet echter de ploeg uit het Hoge Noorden niet meer te scoren, zodat er met een kleine voorsprong, 47-52, het laatste kwart wordt ingegaan.

In het vierde kwart wordt slecht gescoord. Er zijn alleen scores van Charlotte van Kleef (6) en een laatste driepunter van Anne van Vlijmen. Omdat ook Basketball RTC Noord niet veel weet te scoren, blijft de Bemmelse ploeg ondanks een enorm spannende slotfase aan de goede kant van de score, 60-61.

Komend weekend heeft het Bemmelse U20 team een weekendje rust. Naar verwachting sluiten daarna de geblesseerden weer aan. De blessureperiode van drie wedstrijden is dan zonder al te veel schade (één verliespot tegen Grasshoppers) doorgekomen.

Anne van Vlijmen speelde weer een puike wedstrijd en scoorde 22 punten. Charlotte van Kleef mikte 16 punten in het netje tegen een heel hoog percentage.

Scores: Anne van Vlijmen 22, Charlotte van Kleef 16, Mieke Vernede 8, Wenneke Meijers 7, Anouk Heijnens 6, Marleen Peek 2

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.