CP3 by Basketball Totaal

Batouwe naar finale Final Four

De thuisploeg Lekdetec heeft de finale behaald van de final four. In een matige maar spannende finale won de thuisploeg van Grasshoppers met 57-44.

Het was de eerste halve finale in een goed gevulde sporthal. De thuisploeg is veruit de beste ploeg in de eredivisie gedurende de eerste helft van de competitie, maar knock-out basketball is toch anders. En dat ondervond de thuisploeg. Grasshoppers probeerde op alle mogelijke manieren het tempo uit de wedstrijd te halen. En daar slaagde de ploeg goed in. De zone-press leverde bijna geen enkele keer balwinst op, maar in combinatie met de zone werd het ritme van de thuisploeg goed verstoord.

Even werd er een gaatje geslagen na een technische fout van Driessen (8-2) en dat verschil bleef op de borden staan tot na het eerste kwart (18-11).

Maar de tweede periode werd het ritme dus goed verstoord en daar had de thuisploeg zichtbaar moeite mee. Grasshoppers kroop dichterbij (24-23) bij rust.

De tweede helft bleef Grasshoppers lange tijd in de zone staan en nam zelfs een 26-27 voorsprong. Het bleek de laatste voorsprong van de wedstrijd. Karin Kuijt scoorde twee fraaie driepunters en eindigde het kwart met 13 punten. De voorsprong was ineens weer ruim 42-34.

Bij Grasshoppers was er eigenlijk niemand in normale doen. Alleen Mia Hordijk kon toen de wedstrijd beslist was nog wat terugdoen met twee prachtige driepunters, maar verder kwam de ploeg niet.

Lekdetec maalde er niet om, want winst is winst. De finale zal gespeeld worden tegen rivaal Loon Lions.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.