CP3 by Basketball Totaal

Batouwe met de schrik vrij in Katwijk

batouweBatouwe heeft mede dankzij een scherp schietende Gabrielle van den Bosch gister de wedstrijd in Katwijk tegen Angstgegner De Wit Grasshoppers winnend afgesloten.

Met headcoach Rene van der Wielen weer terug aan het roer had Batouwe het lang lastig tegen de thuisploeg.
Coach René van der Wielen was na afloop lovend over het door zijn meiden getoonde karakter. “Grasshoppers dacht de winst binnen te hebben, maar wij zijn blijven knokken voor een goed resultaat. Die inzet is beloond”

Bij rust hadden de lijstaanvoerders wel een gaatje geslagen van 45-39, maar na de rust zakten de Gelderlanders ver weg. Grasshoppers nam de leiding over en leek vijf minuten voor tijd op weg naar een nieuwe stunt. De ploeg van Rick Driessen leidde met 73-66. Een fout op de sterk spelende Jill Bettonvil, wederom goed voor een mooie double double met 19 punten en 14 rebounds zorgde voor een shifting momentum.

Het was Gabrielle van den Bosch die het lot van de Kattukers bezegelde met eerst drie vrije worpen en vervolgens weer een regenboog. De Helders-Gelderse schutter eindigde op 25 punten. Karin Kuijt had er 14, Jacobine Klerkx 12.
De overwinning houdt Batouwe alleen aan kop van de eredivisie. Achtervolger Lions heeft vier punten en een wedstrijd minder. De nummer twee uit Landsmeer speelt woensdagavond tegen BV Den Helder, derde op de ranglijst.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.