CP3 by Basketball Totaal

Batouwe blijft lijstaanvoerder

kathmannBemmel – Beide teams hadden nog geen wedstrijd verloren en hadden het publiek tot dusver met aantrekkelijk spel vermaakt. Een spannende strijd werd verwacht en de kijkers werden in een goed gevulde Bongerd op hun wenken bediend.

Vanaf de opgooi ontspon zich in De Bongerd een prachtig gevecht. Het CTO benutte haar overmacht in de bucket, met Emese Hof en Janis Ndiba ten volle; de eerste 7 punten van de Amsterdamsen kwamen uit de handen van Emese. Daar stond tegenover dat Lekdetec.nl veelvuldig de bucket binnenging, Jacobine Klerx voorop, en dat de speelsters slechts ten koste van veel fouten afgestopt konden worden. De toegekende vrije worpen (12 in dit kwart) werden allen benut en dat zorgde voor een voorsprong voor de thuisploeg na 10 minuten: 19-15.

In de tweede periode gaven de ploegen elkaar opnieuw geen duimbreed toe. Lisa Schoen kende een sterke periode en schoot veel ballen vanaf de rand bucket koel binnen. Maar het rebound overwicht voor het CTO bood hen in de aanval veel tweede kansen die de gasten na 9 minuten voor het eerst op voorsprong bracht: 33-34. Coach René van der Wielen toverde via een time out een stevige press uit de hoge hoed waarop het CTO het antwoord schuldig bleef. Lekdetec.nl liep weg naar 40-34 voordat Laura Westerik de ruststand op 40-36 bracht.

De eerste minuten na rust waren voor het CTO. Een aantal snel uitgevoerde breaks bracht de opleidingsploeg op een voorsprong van 48-54 en opnieuw moest een time- out uitkomst bieden voor de thuisploeg. Maar een paar gemiste Bemmelse vrije worpen en scores aan de kant van het CTO van Janiek van Veen hielden het verschil in stand. Een driepunter van Gabriëlle van den Bosch zorgde voor een iets kleiner verschil na drie kwarten: 58-62.

Opnieuw haalde Lekdetec.nl de press van stal en opnieuw met succes. Ook sloeg de vermoeidheid toe bij de centers van het CTO. Jill Bettonvil en een ontketende Lisanne de Jonge (resp. 8 en 11 punten in dit kwart) teisterden met succes de Amsterdamse ring. Het verschil in de stand verdween zienderogen en het initiatief lag weer volledig bij de Bemmelse ploeg. Een driepunter van Karin Kuijt in de 37e minuut bracht de stand op 74-68 en daarmee bezegelde zij het lot van het CTO min of meer. Het slotakkoord was voor Laura Westerik; zij bracht met een driepunter de eindstand op 80-76. Zij bekroonde daarmee een fantastisch optreden tegen haar oude ploeg; 21 punten waaronder 14 uit 16 vrije worpen.

Een heerlijke wedstrijd voor het publiek. Zeker geen foutloze pot; Lekdetec.nl werd in de rebound afgetroefd maar dwong het CTO tot veel balverlies, o.a. door een succesvolle press. Maar er werd voor elke meter gestreden en de ploegen boden het publiek strijd, tempo en variatie. Dat wat basketball mooi maakt.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.