CP3 by Basketball Totaal

Basketballexperience.nl online

De website Basketballexperience.nl is vanaf vandaag definitief online. De mensen achter de site dragen het rolstoelbasketball in Nederland een warm hart toe. Zo warm zelfs, dat ze willen proberen rolstoelbasketball te professionaliseren.

Op de site zeggen de initiatiefnemers: “Door zoveel mogelijk mensen de ervaring van basketbal in een rolstoel mee te geven wil Basketball Experience NL gelden verzamelen om rolstoelbasketbal als topsport te professionaliseren en talentvolle sporters die de potentie hebben om de top te halen te ondersteunen. Dit doen wij niet door het ophouden van een hand, maar door het aanbieden cursussen, clinics, evenementen, rolstoelverkoop en diensten als coaching, advisering en managing. De inkomsten van deze activiteiten zorgen er voor dat wij rolstoelbasketbal naar de top kunnen brengen.”

Nederland is al een toonaangevende natie als het gaat om rolstoelbasketball. Bij de Paralympische Spelen van 2012 in Londen wonnen de Nederlandse vrouwen onder leiding van Gertjan van der Linden de bronzen medaille.

De organisatie zoals die nu is opgezet, was ooit de droom van Gertjan van der Linden en Ben Klerks. De droom viel in duigen toen Klerks op 45-jarige leeftijd kwam te overlijden. Met de komst in 2009 van Toine Kerlks als teammanager zijn de nationale selectie werd het idee nieuw leven ingeblazen.

 

 

Bekijk hier de website van Basketballexperience.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.