CP3 by Basketball Totaal

Basketball-jeugdselecties Oranje trainen in Calandhal

Wie dezer weken op een willkeurig moment de Calandhal binnenloopt, maakt een goede kans het gestuiter van basketballen te horen. Naast de trainingsessies van Caland Jeugd Basketball vinden er sinds afgelopen weekend ook trainingen plaats van nationale jongensteams: U14, U15, U16, U18 en U20, bij elkaar een slordige honderd talentvolle basketballers.

Bij die Oranje-selecties lopen zo’n tien jongens rond met Caland-roots. Het feit dat die nu ook in Oranje-verband in de Calandhal trainen heeft te maken met CJB-trainer Brord Brugman, die tevens jeugdcoördinator is bij de Nederlandse Basketball Bond. Met een zomer vol jeugd-EK’s in aantocht, leek het hem een goed idee om de nationale jeugdselecties in de aanloop naar die toernooien op één plek samen te brengen.

‘Zo kunnen de coaches, assistenten en teammanagers makkelijker met elkaar overleggen’, aldus Brugman. ‘En ze kunnen natuurlijk eenvoudiger spelers van elkaar bekijken, met name van de lichting waar ze in de toekomst mee te maken krijgen.’

De spelers zelf komen uit alle windrichtingen van het land. Ze pendelen op en neer, of verblijven tijdelijk op adressen in de buurt. Volgens Brord Brugman vonden ze het wel leuk om afgelopen zondag voor het eerst zo massaal samen op één locatie te trainen: ‘Ze zien en spreken elkaar, dat werkt positief. Als alles tegelijk traint past het niet allemaal in één zaal, trouwens, dan we hebben zaal 1 en 2 nodig.’

Omdat de LO-sectie van het Calandlyceum in deze periode weer veel op sportpark Ookmeer actief is, is er ook doordeweeks meestal wel ruimte voor sessies met Oranje-selecties. Zo traint de U20-selectie bijvoorbeeld ook op dinsdag, woensdag en vrijdag twee keer daags in hal 2. Op de foto: U20-coach Ferry Steenmetz geeft dinsdagmorgen instructies aan zijn selectie. Naast hem, met nummer 40, oud-Calandleerling Julius van Sauers.

ferry steenmetz

Bron: Caland Lyceum

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.