CP3 by Basketball Totaal

Basketball in Bemmel behouden

De dames van Lekdetec spelen komend seizoen ‘gewoon’ in de eredivisie. Het besluit is genomen in een ‘alles-of-niets-vergadering’ door het bestuur van de club. Er is opluchting bij bestuurslid Patrick Kathmann: “We kunnen door, maar met minimale middelen”.

De ploeg uit Bemmel behaalde de finale van de final four, de bekerfinale en de halve finale van de play-offs. Continue was Binnenland de sterkere tegenstander. Maar het was sportief een prachtig seizoen voor het team van Bart Sengers.

Hoe de ploeg eruit komt te zien in Bemmel, is niet bekend volgens Kathmann. Anouk Biesters (gestopt) en Anne van Vlijmen (CTO) keren sowieso niet terug. Loyce Bettonvil wil graag spelen in het buitenland. Kortom er is nog veel werk te verzetten voor de bestuursleden van Lekdetec. In ieder geval is het begin er gelukkig!

Goed nieuws voor Bemmel en de dames eredivisie, want na het wegvallen Eurosped Twente waren er nog slechts zes teams over. Daar komt de winnaar van de promotiedivisie bij. Vier teams spelen nog voor de titel in de promotiedivisie (US, BC Apollo, Amazone en Almonte). De winnaar is verplicht door te stromen naar de eredivisie of te degraderen naar het ‘rayon’.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.