CP3 by Basketball Totaal

Oude Bankrashal gaat weer open

De gemeente Amstelveen gaat de oude Bankrashal weer in gebruik nemen. Tot en met het eerste kwartaal van 2015 mag de roemruchte hal weer worden gebruikt. Wethouder John Levie op Amstelveen.blog.nl: “Er is een vertraging in de Vastgoedontwikkeling, waardoor er voorlopig toch niet gebouwd zou worden ook al zou de Bankrashal nu worden gesloopt. Dan zou er hooguit een grasveldje voor in de plaats komen. En hoewel we goed in de sporthallen zitten, is er toch vraag naar meer zaalruimte.  Ons college vindt dat het dan maatschappelijk niet verantwoord  is de oude Bankrashal niet te gebruiken.”

De Bankrashal dankt zijn historische klank vooral aan de wordingsgeschiedenis van het Nederlandse volleybalgoud tijdens de Spelen van 1996 in Atlanta, maar zeker ook aan BV Amstelveen, dat onder de naam Kinzo en met sponsor Theo Kinsbergen het basketball tal van onvergetelijke spelers en momenten bezorgde.

Indirect is de openstelling van de Bankrashal het gevolg van het boek ‘De Sportsponsors Top 100 Aller Tijden’ van sportmarketeer Bob van Oosterhout van Triple Double. Van Oosterhout wilde zijn boek op historische grond ten doop houden en koos daarvoor de Bankrashal. Die presentatie maakte diepe indruk op wethouder Levie van Amstelveen. Van Oosterhout was in het verleden commercieel manager van EBBC Den Bosch.

Lees hier het verhaal over de Bankrashal op Amstelveen.blog.nl

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.