CP3 by Basketball Totaal

Bal vast tussen ring en bord

Milica_DabovićWie kent het niet: Een bal die vast komt te zitten tussen ring en bord. Bloed-irritant, zeker als het een actie was die de wedstrijd had kunnen/moeten beslissen. En dan ook nog altijd de vraag: Nieuwe schotklok ja of nee?

De Servische Milica Dabovic had in de ontmoeting met Frankrijk afgelopen weekend geen zin in gezeur, of onhandig gedoe met de bal losgooien met een andere bal.

2 reacties

  1. Voor wat betreft wel of geen nieuwe 24. Ligt eraan welk team in balbezit komt naar aanleiding van de sprongbalsituatie die volgt. Is dat hetzelfde team dat al in de aanval was blijft de 24 seconden gewoon staan waarop hij stond toen de bal klem raakte. Komt het andere team in balbezit doordat de balbezitpijl hun kant op stond volgt er wél een nieuwe 24 seconden.

  2. Te vinden in FIBA interpretations 29/50.42

    Example: A1 shoots for a field goal. The ball lodges between the ring and the backboard. The possession arrow shows for team A. The shot clock shows 8 seconds.

    Interpretation: Throw-in for team A from the endline next to the backboard. The shot clock shall continue with 8 seconds.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.