CP3 by Basketball Totaal

Averink blijft bij ZZ Leiden, Versteeg komt

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de selectie voor de hoofdmacht uitgebreid. De in Leiden opgeleide Kasper Averink heeft een nieuwe verbintenis van twee jaar getekend. De 19-jarige Floris Versteeg is de eerste talentvolle speler die zich bij Zorg en Zekerheid Leiden verzekerd heeft van een tweejarig opleidingstraject.

Nadat Averink de jeugdopleiding bij Zorg en Zekerheid Leiden doorlopen had, week de 1.83 meter lange spelverdeler voor één jaar uit naar het Slowaakse Prievidza. Averink deed het daar goed, waarna de 21-jarige Leidenaar terugkeerde naar zijn bakermat.

In zijn eerste jaar onder Toon van Helfteren kwam Averink net geen tien minuten per wedstrijd binnen de lijnen. Daarin was hij goed voor 1.3 punten. Afgelopen seizoen kreeg Averink beduidend meer speeltijd: net iets meer dan zeventien minuten per wedstrijd. Gelijk zijn speeltijd verdubbelde ook zijn scorende inbreng: 2.5 punten. Averink hoopt zich in de komende twee jaar verder te ontwikkelen tot een volwaardige eredivisiespeler.

De club en de nieuwe coach Eddy Casteels willen graag met talentvolle jeugdspelers werken. Een aantal moet in aanmerking komen voor een twee- of driejarig opleidingstraject. De eerste speler die dit traject gaat doorlopen, is Floris Versteeg.

De 2.06 meter lange Versteeg kwam afgelopen seizoen uit voor Cal State Fullerton. Na twee seizoenen Canarias Basketball Academy stapte de 19-jarige forward/center over naar het Ameirkaanse collegebasketbal. Voor Cal State Fullerton kwam Versteeg in vijftien wedstrijd zo’n zeven minuten per duel in actie. Zijn gemiddelden eindigden op 1.3 punten en 1.1 rebounds. Als jeugdinternational speelde Versteeg mee op het EK onder 18 in 2012. Hij was daar goed voor 6.9 punten en 3.6 rebounds. Momenteel strijdt Versteeg met Nederland U20 op het Europees B-kampioenschap in Sarajevo.

De selectie van Zorg en Zekerheid Leiden bestaat nu uit vier spelers. Eerder tekende aanvoerder Worthy de Jong al voor drie jaar bij en Jeroen van der List voor één seizoen. De technische staf van de Leidse basketbalclub hoopt op korte termijn de selectie verder uit te breiden.

een reactie

  1. Dat ziet er veelbelovend uit. Prima jonge spelers.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.