CP3 by Basketball Totaal

Arnhem Eagles herpakt zich tegen Titelpretendent

aanpassing logo 080211Waar de overwinning die vanachter de groene tafel eerder bij Arnhem Eagles terechtkwam, ingetrokken werd, behaalde de promovendus afgelopen week een overwinning op zichzelf in de 78-56 nederlaag tegen SBU. ‘Een overwinning op onszelf’ zo oordeelde coach Bas Hendriks na afloop. 

De nederlaag tegen Springfield een week eerder had zijn sporen nagelaten in de selectie die in het in het weekend moest doen zonder Anouk Heijnens en de nog altijd geblesseerde Lisanne Grevinga. Met een goede warming up in de benen startte de ploeg scherper en geconcentreerder dan in de voorgaande ontmoetingen. Nadat SBU snel de eerste vier punten op het bord zette, kon Arnhem middels Suzanne Alberts en Elleanore Berends snel gelijk maken. En ook daarna hielden de Arnhemmers de lijstaanvoerders kort. De thuisploeg liep dan wel iut naar 11-5 na vijf minuten, maar even zo makkelijk corrigeerde Eagles die stand weer naar 10-10 op een score van captain Thalita Masbaitoeboen , en zo pakten de Arnhemmers al vroeg in het eerste kwart dubbele cijfers. In de slotfase van het eerste kwart kwam Suzan Detert Oude Weme goed door voor de thuisploeg, waardoor het na tien boeiende minuten 20-14 was, en de Arnhemmers lekker in de wedstrijd zaten.

Waar de Arnhemmers al lekker aan het eerste kwart begonnen waren, grepen ze ook na de eerste grotere korte pauze het momentum middels een driepunter voor 20-17 en doordat de verdediging goed sloot en de Arnhemmers in de rebound veel op de juiste plaats stonden , kon SBU niet loskomen van de steeds beter in het spel komende Arnhemmers. Bij 25-25 kreeg Arnhem zelfs een paar kansen op de leiding in de wedstrijd, maar op die momenten ontbrak in een aantal gevallen net het geluk. Met 36-28 bij de rust waren de meegereisde supporters echter helemaal niet ontevreden, en de technische staf van de Arnhemmers onderschreef die stemming. ‘We deden goed wat we afgesproken hadden, en stonden erg goed te rebounden, zowel onder ons eigen bord als onder hun ring’ aldus Hendriks die in de rust zijn ploeg op het hard drukte vooral door te gaan met de goeie dingen uit de eerste helft en op die manier te bouwen aan het spel. De thuisploeg kwam echter beter uit de rust , en wist via Detert Oude Weme en Marte Holthuizen het gat naar dubbele cijfers te tillen bij 39-28. In de verdedigende actie op de drive van Detert raakte Eaglesguard Suzana Galstian geblesseerd aan haar rug, waardoor de Arnhemmers even van slag raakten. Toch herpakten de Arnhemmers zich knap bij 44-29 door een run te maken van zeven, en bij 47-37 hadden de Eagles het gat weer teruggebracht naar tien punten. ‘We speelden echt goed basketball in die periode, nog niet briljant georganiseerd, maar we vielen als team aan en vonden elkaar in soms hele leuke varieaties op onze setplay’ adus de nagenietende ARnhemse coach achteaf. Toch begon de smalle bank zich een beetje te wreken want de Utrechtse ploeg hield de druk hoog en had een paar keer geluk dat Eagles zich niet voldoende wist te organiseren in de pressbreaker.

Met 56-41 trokken beide ploegen het laatste kwart in van deze door de heren Lansaat en Ravensberg prettig gefloten wedstrijd. In die laatste periode liet SBU er geen misverstand over bestaan dat ze de sterkste ploeg waren in deze zondagse ontmoeting, maar toonde Arnhem Eagles ondanks het missen van maar liefst negen vrije worpen (‘Ja, we speelden beter dan vorige week, maar ik zie nog wel wat verbeterpuntjes’ knipoogde coach Hendriks na de wedstrijd ) veerkracht na de oorwassing van een week eerder, en mochten coach en speelsters tevreden constateren dat ze als promovendus zichzelf tot een fatsoenlijke hoofdklasseploeg aan het ontwikkelen zijn.

Topscorers:
SBU:Detert Oude Weme 12;
Arnhem Eagles: Thalita Masbaitoeboen 19, Elleanore Berends 16;

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.