CP3 by Basketball Totaal

Arnhem Eagles dames winnen in Katwijk

Met vijf eigen speelsters en een invaller togen de dames van Arnhem Eagles naar Katwijk voor een oefenwedstrijd tegen een vernieuwd Grasshoppers 3. Veel nieuwe gezichten in de formatie bij de thuisploeg, maar het tweetal Rosanne Guijt en Andrea Spierenburg deed bijna de tweede divisionist uit Arnhem de das om. Na veertig boeiende minuten stond het 53-55 voor de Arnhemmers.

Halverwege de rust , waar Grasshoppers met een 29-25 voorsprong aan was gekomen zei coach Hendriks tegen Andrea Spierenburg, de imponerende aanvoerder van de thuisploeg: ‘Het is maar goed dat Rick Driessen niet kijkt, anders had je ook met dames 1 mee moeten doen.’ De snelle nummer zeven van Grasshoppers was onnavolgbaar in de eerste helft met negen punten elf steals en acht rebounds. Vanaf het begin zat ze steeds tussen de passes van de Arnhemmers die opmerkelijk genoeg steeds openden aan de kant waar Spierenburg stond te verdedigen. Halverwege het eerste kwart nam Eagles wel de leiding over in de wedstrijd. Elleanore Berends scoorde vijf punten in een 9-0 run die de gasten naar 6-12 voorsprong bracht, maar het slotwoord was weer aan de enthousiaste thuisploeg die met een 13-14 achterstand prima acteerde.

Na de eerste rust, waarin Arnhem zich realiseerde dat ook dames 3 van Grasshoppers een karakteristieke Katwijkse wedstrijdmentaliteit op het plankier neerlegden , moesten de Gelderlanders toezien hoe Grasshoppers goed gebruik wist te maken van de open schoten die het wist te creeeren tegen de zone die Arnhem toonde. Rosanne Guijt (ex jeugdinternational) aan het kanon en Andrea Spierenburg op de fastbreak voerden de nieuwe ploeg van coach Jaap Jonker aan naar een 29-25 voorsprong bij rust nadat het verschil al bijna dubbele cijfers bereikt had bij 26-17.

Na de rust vocht Arnhem zich terug in de wedstrijd. Waar de ploeg zelf het derde kwart vaak als een probleem zag in voorgaande jaren, was een 2-14 run met zes punten van Berends en vier van center Evelien Scholten het moment waarop het momentum draaide. Met 39-43 leidde de ploeg van Hendriks aan het begin van het vierde kwart, en toen Thalita Masbaitoeboen acht punten scoorde in een 10-0 run die het kwart startte leek de wedstrijd gelopen. Dat was echter buiten de voorbeeldige wedstrijdmentaliteit van de Katwijkers gerekend. Terwijl Eagles bij wijze van experiment terug ging naar een man to man verdediging gaf Grasshoppers in de slotminuten vol gas. Ester Feijen scoorde nog de 41-55 voor Eagles en daarmee was de koek op voor de Arnhemmers die, beperkt in de wisselmogelijkheden, danig op het tandvlees lopend richting het eind snakten. Een onsportieve fout op Rosanne Guijt in de slotfase leek voor een verlenging te kunnen zorgen want de Katwijkers waren teruggekomen tot 2 punten. Daarmee was de koek voor de dappere Katwijkse formatie echter op, en toen Eagles de laatste rebound pakte kon de Arnhemse guard Berends de wedstrijd uitdribbelen.

Coach Hendriks: ‘Ik heb genoten van deze wedstrijd. We hebben keihard geknokt met zes, waarvan Ester al een jaar niet meer gespeeld had. Ze heeft goeie minuten gemaakt, en maakt uiteindelijk de winnende score! Grasshoppers dwong ons ook om hard te werken, dat is een hele lastige ploeg om tegen te spelen. Moet zeggen dat ze ook wel een imponerende captain hadden in Andrea Spierenburg’

Topscorers:
Grasshoppers: Andrea Spierenburg 21 punten 17 steals 16 rebounds en 5 assists. Rosanne Guijt 17.
Arnhem Eagles: Elleanore Berends 17, Thalita Masbaitoeboen 14, Evelien Scholten 10.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.