CP3 by Basketball Totaal

Aris wint ongelijke strijd

Voor Aris Leeuwarden kon het jaar 2014 niet beter beginnen dan met Maxxcom BS Weert als tegenstander. De Friezen haalden meteen onverbiddelijk uit: 88-67. Maar de strijd was ongelijk. Weert kon niet beschikken over zijn starters Dyon Doekhi (herstellende van een meniscusoperatie) en Sjors Besseling (rugblessure). Gelukkig stond Joost Padberg wel binnen de lijnen. Hij verliet 2013 gestrekt op een brancard, maar maakte tegen Aris gelukkig weer 24 minuten.

Prestatief waren de 24 minuten van Padberg helaas niet de meest succesvolle uit zijn carrière. Met name het schot haperde met slechts één treffer uit acht pogingen. Het falende schot was een belangrijke verklaring voor de Weerter onmacht. Met 18 op 46 binnen de boog en 7 op 20 erachter legde Maxxcom het ruim op punten af tegen de Leeuwarder schotselectie: 30 op 55 tweepunters en 5 op 13 driepunters.

voeg daarbij ook nog het grote offensieve krachtsverschil onder de borden en de zeventiende nederlaag van Maxxcom op rij was al verklaard. Alleen Roman Grygorev bood met 25 punten en 10 rebpounds uitstekend tegenstand. Kenneth van Kempen trok ook de nodige rebounds naar beneden (13), maar faalde in de afwerking met 6 punten en een 3 op 11 schotselectie.

Daarmee zijn echter nog niet alleen verklaringen voor het krachtsverschil aangestipt. Ed Molthoff liet zijn team energiek verdedigen, wat leidde tot 20 Limburgse turnovers. Die werden door Leeuwarden aangrepen om er 26 punten uit te fabriceren. BS Weert moest het doen met 13 punten uit 14 turnovers.

Het gemis van de twee starters Doekhi en Besseling betekende dat coach Niels Vorenhout een nadrukkelijk beroep op zijn bank moest doen. Die produceerde 13 punten, waar de ‘reserves’ van Aris gezamenlijk 31 punten aan de productie bijdroegen.

Nathan Healy en Steve Lumpkins waren de beste spelers bij de thuisclub. Healy met 18 punten en 14 rebounds en Lumpkins met 25 punten en 7 rebounds.

De wedstrijd was geen schim van de nagelbijter die Leeuwarden en Weert eerder dit seizoen uitvochten. Toen leek Weert op de zege af te stevenen en had Aris in de slotseconden een wonderaantal punten nodig om een éénpuntszege veilig te stellen.

 

ARIS LEEUWARDEN – MAXXCOM BS WEERT  88-67  (14-22, 35-43, 67-45)

20140104 leeu_weer 3080 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.