CP3 by Basketball Totaal

Aris wint cruciale wedstrijd

Aris Leeuwarden moest vandaag winnen in het eigen Kalverdijkje van Weert en deed dat met 91-85. Cruciaal, omdat de laatste play-off plaats nu bijna zeker is van de Friezen. Ook het onderling resultaat is namelijk in het voordeel van Aris (3-0).

En dat er veel op spel stond wisten de spelers uiteraard ook. Het was geen hoogstaande wedstrijd, maar wel spannend en dat is waar het publiek voor komt.

Tjoe de Paula was wederom belangrijk voor Aris en eindigde met 20 punten, maar zorgde ook de belangrijke punten vlak voor tijd. Zijn vrije worpen hielden de thuisploeg aan de goede kant van de score.

En dat was nog nodig ook, want vlak voor tijd was Weert teruggekomen van 86-73 naar 88-85. Volkomen onnodig, maar Aris begon wel te sputteren tegen het einde. Gelukkig voor Aris hield de ervaren de Paula zijn hoofd erbij.

Simmons was wel de man of the match met ook 20 punten, maar ook 14 rebounds, 3 steals en 6 assists. Treffers scoorde 12 punten.

Bij Weert moest uiteraard weer heel veel komen van Van Kempen, maar dat deed hij dan ook. 28 punten en 9 rebounds en 5 assists. Het was Van Kempen met 9 punten op rij (waaronder een driepunter), die zorgde voor de terugkeer in de wedstrijd. Het bleek helaas voor de Limburgers niet genoeg. En dat betekent eigenlijk einde seizoen voor de jonge ploeg, die kan spelen voor plek 7 in de competitie.

Joost Padberg speelde ook een ijzersterke wedstrijd met 24 punten en 5 rebounds.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.