CP3 by Basketball Totaal

Aris stunt thuis tegen Donar

Wat een prachtig resultaat voor de club en de fans van Aris Leeuwarden. Er werd vanavond gewonnen van rivaal Donar. Het werd in het Kalverdijkje 92-86. En dat mag toch een stunt genoemd worden. Een pijnlijke nederlaag voor Donar, die de derde plaats had kunnen pakken. Ook voor Rotterdam zal de overwinning van Aris niet fijn ontvangen zijn.

Maar er viel niets aan af te dingen. De ploeg speelde goed samen en verdedigde op de belangrijke momenten uitstekend. Er leek niets aan de hand voor Donar in de beginfase, want de ploeg was niet af te stoppen voor de ploeg uit Leeuwarden. Binnen enkele minuten stond het via 6-6 ineens 9-21 en leek Donar een eenvoudige avond te krijgen.

Maar bij 14-28 kwam een run van Aris, 11-0 en een 25-28 tussenstand. Een uitstekend spelende Watkins en Simmons zorgde voor veel onrust bij de bezoekers. Met name Watkins was agressief onder de basket en stond in totaal elf keer aan de vrije worplijn. Toch was bij rust de voorsprong redelijk te noemen 39-45. Maar in de tweede helft werd het erop en erover voor Aris. Via 54-60 stond het 64-60 en eindigde bij 69-62. De zaal stond op zijn kop. Een 15-2 run weer voor de Friezen.

De irritatie was duidelijk zichtbaar bij de landskampioen. Het liep niet en ging ook niet lopen. De situatie escaleerde in de time-out van Donar waarin Wright het aan de stok kreeg met coach Skelin. Met nog vier minuten te gaan werd de Amerikaan direct gewisseld en kwam niet meer terug.

De stand was toen 83-73 en de thuisploeg schoot keurig vanaf de vrije worplijn de overwinning binnen. Een prachtige prestatie tegen Donar.

Het verschil zat hem in de vrije worpen. Donar schoot uitstekend met 11 uit 12 pogingen, maar was duidelijk niet agressief naar de basket toe. Aris scoorde 17 uit 26 pogingen.

Topscorers Aris: Watkins 25, Simmons 21, de Paula 15, Sommerfeldt 13.

Topscorers Donar: Jeter 31, Wright 15 en Bekkering 12.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.