CP3 by Basketball Totaal

Aris revancheert zich vanachter driepuntslijn

In de halve finale van de strijd om de NBB Beker werd Aris Leeuwarden uitgeschakeld door Zorg en Zekerheid Leiden. In de competitie haalden de Friezen vanavond hun revanche. Met 13 op 26 driepunters deed Aris het stukken beter dan de 1 op 11 prestatie van Leiden. Topscorer Jan van der Kooij gooide 6 van de 9 bommen binnen. Aris liep na rust (37-37) dan ook uit naar een afgetekende 83-71 zege. “Dit is waar we voor hebben gewerkt,” zei Aris-coach Tom Simpson voor de microfoon van Podium.tv, de zender die de wedstrijd live in de huiskamer bracht.

Het was voor de defensie die Leiden in de steek liet. De ploeg speelde een draak van een derde kwart, waarin Aris vernietigend uithaalde met 22-7. Die dreun kwam Leiden niet meer te boven. En als er al een sprankje hoop gloorde, dan werd Jan van der Kooij is stelling gebracht om van grote afstand iedere illusie van Leiden aan diggelen te schieten.

Volgens coach Simpson lag het verschil vooral in de omschakeling in de kleedkamer, toen Aris besefte dat het als team kansen had tegen Leiden. “We lieten ons niet intimideren door het fysieke spel en we zijn als een team gaan spelen.” Simpson heeft de laatste weken steeds gezegd dat een collectieve inspanning gecombineerd met een zege op een ‘grote’ ploeg (in Friese ogen is Leiden dat nog steeds, al zegt de stand op ranglijst iets anders) er voor kan zorgen dat Aris gaat vliegen.

De Leidenaars konden in de bus terug nadenken over de impact van de nederlaag in Leeuwarden. Het meest ongunstige scenario ontrolde zich vanavond voor de regerend landskampioen, doordat Zwolle thuis van Den Helder won. De afstand tot de play-offpositie die recht geeft op thuisvoordeel in de eerste ronde van de play-offs groeide naar vier punten.

 

ARIS LEEUWARDEN – ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN  83-71  (22-18, 37-37, 59-44)

20140319 leeu_leid 3145 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.