CP3 by Basketball Totaal

Aris pakt vijfde plaats beet

Aris Leeuwarden heeft de belangrijke wedstrijd van Rotterdam Basketball gewonnen. Met een gehavend team won Aris toch heel netjes van het zwalkende Rotterdam. De zesde nederlaag op rij was een feit en met een 87-73 nederlaag moest het team weer terug naar Rotterdam.

En wederom was er een hoofdrol weggelegd voor Tjoe de Paula. Hij eindigde met 30 punten zorgde voor een extra boost aan zijn gehavende ploeg. Want naast Jackson, deed ook Sommerfeldt en Watkins niet mee. En dat zou normaal gesproken teveel van het goede zijn voor Simpson en zijn team. Maar met de aanvullingen van Treffers en Van Oostrum is Aris beter gebalanceerd en ook Philip Bach doet het steeds beter.

Bij rust was de voorsprong 40-30 in het voordeel van de Friezen, die uitliepen naar een dikke voorsprong 67-50 bij het ingaan van de laatste periode. Maar ja wie weet nog de fantastische comeback van Rotterdam in de eerste ontmoeting? Toen stond Rotterdam met 67-35 achter en won het met 91-92.

Helaas voor de Rotterdammers was dat vandaag niet aan de orde. Daarvoor was Aris gewoon goed vandaag en met name dus De Paula, maar ook Simmons moet genoemd worden. De Amerikaan eindigde met een keurige 18 punten en 15 rebounds.

Door de overwinning stijgt Aris naar een keurige vijfde plaats en spring het zo over Rotterdam heen. Beide teams staan op 12 punten.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.