CP3 by Basketball Totaal

Aris ontslaat Ed Molthoff

De nederlaag tegen Landstede Zwolle die Aris Leeuwarden gisteravond bijschreef op het palmares is het laatste wapenfeit van Ed Molthoff als coach van de Friezen. Aris besloot vandaag met onmiddellijke ingang afscheid te nemen van Molthoff en kondigde dat besluit aan op de clubsite. Als motivering voor het besluit geeft de Stichting top Basketball Friesland: “De tegenvallende resultaten in combinatie met het ontbreken van de juiste chemie met het team waren hier met name debet aan.”

Assistent Tom Simpson is gepromoveerd tot interim hoofdcoach. Het bestuur beraadt zich nog op een eventuele andere invulling van de coachposititie toto het eind van het seizoen.

Bij het begin van het seizoen 2013-2014 wisselden Monthoff en Simpson ook al stuivertje. Aanvankelijk stelde Aris Tom Simpson aan als hoofdcoach en Ed Molthoff als zijn assistent. In de voorbereiding op het seizoen kwam Simpson echter tot de ontdekking dat de taken als hoofdcoach teveel beslag op hem legden, waardoor hij nog voor het begin van de competitie een stapje terugdeed en Molthoff een stoeltje dichter naar de wedstrijdtafel schoof.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.