CP3 by Basketball Totaal

Aris nog niet veilig

Het is nog even billenknijpen in Leeuwarden. Bij winst op Donar had Aris zich definitief geplaatst voor de play-offs. Donar had daar geen boodschap aan en vecht voor de derde plaats. Met bijna 4000 toeschouwers op de tribune werd het 80-56 voor de thuisploeg.

Beide teams kunnen elkaar ook ontmoeten tijdens de play-offs, maar landskampioen Donar liet duidelijk merken dat er maar een team de beste is in het hoge Noorden.

Zonder Tjoe de Paula was Aris niet sterk genoeg om de stunt te herhalen eerder dit seizoen, toen Aris in het Kalverdijkje de punten wist te behouden.

Tot 10-10 leek er niets aan de hand voor Simpson en zijn team, maar toen vond Donar het wel welletjes. Een 17-0 run zorgde direct voor de beslissing. De tweede periode werd het verschil alleen maar groter en dat was jammer voor het vele publiek, die hadden gehoopt op een spannende wedstrijd (44-19).

Dat was vanavond gewoon niet mogelijk. Het krachtenverschil was wel heel erg groot. De tweede helft was het een leuke wedstrijd om naar te kijken, maar was er van spanning geen sprake meer. Het eindsignaal voelde als een bevrijding voor iedereen en kan Donar zich gaan klaarmaken voor het gevecht met ZZ Leiden volgende week.

Aris moet afwachten of BC Apollo morgen kan winnen van Landstede. Bij een nederlaag van de Amsterdammers is Aris alsnog zeker van de play-offs.

Topscorers Donar: Jeter 19, Clark 12, Bouwknecht 11, Sanchez 11, Cunningham 10.

Topscorers Aris: Watkins 13, Simmons 12, Jackson-Cartwright 12.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.