CP3 by Basketball Totaal

Aris na rust voorbij Weert

In de slagschaduw van de NBB Bekerfinale mocht Aris Leeuwarden het competitietreffen met Maxxcom BS Weert winnend afsluiten: 80-70. De Friezen hadden het knap lastig om de Limburgers van zich af te schudden. Pas in de tweede helft werd schoorvoetend afstand genomen. Via 34-35 bij rust werd het 53-47 na drie kwarten om te finishen op een marge van tien punten. De spelverdelers Darius Theus en Jeremy Ormskerk eisten de hoofdrollen op.

Donderdagavond stonden de mannen van Simpson nog in de bowling om het daar op te nemen tegen supporters. Dat was de trefzekerheid op de korte afstand niet ten goede gekomen. Aris schoot 24 op 54, terwijl de driepunters met 9 op 19 wel tegen een hoog percentage doel troffen.

Gelukkig voor het thuispubliek schoten de bezoekers beduidend slechter. Vooral vanachter de vrije worplijn was Maxxcom abominabel op dreef met 10 uit 25. Maar liefst 15 punten op de vrije worplijn laten liggen , is héél zuur in een wedstrijd die met tien verschil eindigt…

Maar de belangrijkste verklaring lag uiteindelijk toch in de effectieve transitie van Aris bij balwinst. Beide ploegen gooiden ongeveer even zo vaak de oranje knikker weg, maar Aris slaagde uit de turnover van Weert 21 punten te maken, terwijl de Limburgse ploeg zelf op 4 punten bleef steken.

De spelervedelers Theus en Ormskerk drukten hun stemple op de wedstrijd. Darius Theus met 25 punten, 5 assists en geen enkele keer balverlies, terwijl Ormskerk 22 punten maakte, 3 assists gaf en maar een keer de bal aan Aris cadeau deed.

 

ARIS LEEUWARDEN – MAXXCOM BS WEERT  80-70  (20-20, 34-35, 53-47)

20140330 leeu_weer 3157 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.