CP3 by Basketball Totaal

Aris Leeuwarden bijna halve finalist NBB Beker

De kansen op de ommekeer voor Aris Leeuwarden lagen volgens Ed Molthoff in de double header tegen Challenge Sports Rotterdam. En de coach van de Friezen heeft vooralsnog het gelijk aan zijn zijde gekregen. Aris had nauwelijks problemen met de Rotterdammers: 58-80. De definitieve stap naar de halve finale van de strijd om de NBB Beker kan met de ogen dicht en twee vingers in de neus genomen worden. Robert Krabbendam was bij zijn debuut voor de Rotterdammers meteen de topscorer met 12 punten. Maar de echt Grote Man op het veld was Nathan Healy, die 11 uit 19 schoot en op 26 punten finsihte.

Robert Krabbendam debuteerde niet alleen met de hoogste score bij Rotterdam, hij pakte ook meteen uit met een double double. 9 verdedigende en 1 aanvallende rebound voegde hij toe aan zijn totaal van 12 punten. Mooie cijfers, maar in het collectief van onvoldoende waarde om Aris een halt toe te roepen. Het is buitengemeen jammer voor Challenge Sports Rotterdam dat het La’Shard Anderson zo lang moet missen met zijn spaakbeenblessure. Zonder de Amerikaan is de ploeg maar tot een fractie in staat van wat er met Anderson mogelijk is.

Het ironische is evenwel dat juist het ontbreken van Anderson aantoont dat Rotterdam goed bezig is. Zonder Anderson boet Rotterdam niet alleen de kracht van Anderson zelf in, maar het collectief functioneert ook minder. Dat dubbele krachtverlies is de legitimiteit voor een Amerikaanse gangmaker in het vooral Nederlandse concept van de ploeg van Ferry Steenmetz. Anderson speelt niet alleen zelf goed, hij laat ook anderen beter spelen. En dat is het soort Amerikaan waarmee het Nederlands basketball werkelijk vooruit wordt geholpen.

Dat zal de Rotterdammers overigens op dit moment worst zijn: ze hadden Aris maar wat graag een poot uitgedraaid. De realiteit is echter dat die poot na de 58-80 eindstand al in de halve finale staat. De andere poot zal er in de return gerust bij komen. Aris is de mentale inzinking uit de wedstrijd tegen BC Apollo te boven. Coach Molthoff had ook graag van de Amsterdammers gewonnen, maar kan niet helemaal ontevreden zijn met twee zeges uit drie duels. Toch had de serie tegen de staartploegen normaal gesproken drie zes moeten opleveren.

Tjoe de Paula, belangrijk voor het evenwicht, keert in ieder geval weer terug van zijn schorsing. Zodat Aris de draad nog verder op kan pakken. Zoals Nathan Healy de draad ook weer oppakte. De Amerikaan stond met bevlogenheid tussen de lijnen en genoot zichtbaar van zijn opleving na een iets mindere periode. Aan de hand van Healy’s uitmuntende schutterswerk liep Aris zeer regelmatig weg bij Challenge Sports.

Vooral het derde kwart was sterk van Friese zijde. Met een tussenstand van 11-27 werd in dat kwart de basis gelegd voor wat uiteindelijk een maximale voorsprong van 31 punten zou opleveren bij 45-76. Van een serieuze wedstrijd was toen al een poosje geen sprake meer.

 

CHALLENGE SPORTS ROTTERDAM – ARIS LEEUWARDEN  58-80  (13-24, 29-40, 40-67)

20140129 rdam_leeu 7004 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.