CP3 by Basketball Totaal

Aris kan De Paula maar moeilijk missen…

De diskwalificerende fout die Tjoe de Paula gisteravond kreeg na een ‘aanvaring’ met scheidsrechter Frans Harryvan komt uiterst ongelegen voor Aris Leeuwarden. Nu komt een diskwalificerende fout nooit gelegen, maar in het geval van De Paula weegt het wegsturen extra zwaar.

Op de eerste plaats waren de T en de daaropvolgende D dom en vooral een uitvloeisel van de verkeerde mentale instelling waarmee Aris in de wedstrijd tegen BC Apollo aantrad. De schorsing betekent bovendien dat De Paula in ieder geval de volgende wedstrijd tegen Rotterdam Basketball College zal moeten missen en juist op die tegenstander had coach Ed Molthoff (wetende dat de Rotterdammers La’Shard Anderson moeten missen) zijn zinnen gezet.

Daarmee hoeft de ellende voor Aris nog niet afgelopen te zijn. De Tucht en Geschillen Commissie moet zich immers ook nog uitspreken over de strafmaat. Aris loopt op de eigen website speculatief vooruit op die beslissing: “In de meeste gevallen blijft dit bij 1 wedstrijd onvoorwaardelijk en een voorwaardelijke straf. Voor Aris is te hopen dat dit nu ook het geval is.”

Tegen BC Apollo kon Aris niet beschikken over een groot contingent zieken: Jan van der Kooij, Dexter Hope, Enzo Swart en Jelmer Visser. Met de schorsing van De Paula hoeft Molthoff in het ergste geval tegen Rotterdam Basketball College niet eens te wisselen…

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.