CP3 by Basketball Totaal

Aris kaapt wéér met één punt zege weg uit Weert

Drie seconden voor het finale fluitsignaal gooide Darius Theus de winnende bal binnen. Voor de tweede keer dit seizoen won Aris Leeuwarden met één punt verschil van het bewonderenswaardig knokkende Maxxcom BS Weert: 81-82. Dit keer was er bij 68-68 zelfs een verlenging nodig. Nate Healy was terug van een schorsing en tekende direct voor een dikke double-double: 24 punten en 10 rebounds. Bij Weert was Dyon Doekhi terug van een blessure. Hij was meteen goed voor 15 punten en 5 rebounds.

Het ging – verdomme – weer fout voor Maxxcom, dat in de reguliere speeltijd dicht bij de zege was. 54 seconden voor tijd bracht Kenneth van Kempen zijn team aan de leiding: 68-67. Drie seconden later antwoordde Nate Healy vanaf de vrije worplijn na een fout van Akeel Eduardo. Hoewel er nog nog bijna een minuut te spelen was, zag geen van beide ploegen kans te scoren. Stefan Mulder kreeg nog de meest uitgelezen mogelijkheid om de wedstrijd in Limburgs voordeel te beslissen, maar ik de orkaan van Boshoven gooide hij na een fout van Healy beide vrije worpen mis. Ook in de resterende 25 seconden speeltijd slaagden de negen andere spelers binnen de lijnen er niet in de winnende treffer door het netje te laten glijden.

Nate Healy speelde ook in de verlenging een belangrijke rol. De Friese Amerikaan had ‘s ochtends te horen gekregen dat zijn vechtpartijtje met Sean Cunningham van Zorg en Zekerheid Leiden als ‘licht vergrijp’ met één wedstrijd schorsing werd afgedaan. Die schorsing had Healy afgelopen week al uitgezeten in de beker tegen Challenge Sports Rotterdam. Nu speelde hij een van zijn beter wedstrijden voor Aris.

Die ploeg kwam in de verlenging dan ook op voorsprong. Aanvankelijk dankzij Steve Lumpkins en Tjoe de Pauala (1 vrije worp): 68-71. Dat was het moment voor Dyon Doekhi om te laten zien dat ook hij zijn rentree maakte in de eredivisie. Van royale afstand schoot Doekhi een driepunter raakte die reikte tot 71-71.

Eerst was er andermaal Nate Healy, die na een steal op Eduardo 71-73 liet aantekenen. Om daar overheen onmiddellijk – op assist van Steven Lumpkins – een drie punter raak te schieten: 71-76.

Nog gaf Weert niet op. Doekhi hield bij 73-76 de hoop levend, maar na een gemiste driepunter van Jeremy Ormskerk en een rebound van Kamczyc zette Theus Aris weer op een iets comfortabeler stand: 73-78.

En wéér kwam Weert terug. Ditmaal met nota bene center Kenneth van Kempen, die na een aanvalsrebound en een assist van Eduardo met een driepunter 76-78 raak schoot. Theus benutte – na een fout van Stefan Mulder – twee vrije worpen voor 76-80.

Weert kreeg opnieuw de kans toen het balbezit keerde en Eduardo andermaal attent de aanvallende rebound pakte, na een gemiste driepunter van Van Kempen. De pass naar buiten belandde in handen van Stefan Mulder, die dit keer een spatzuivere driepunter in huis had voor 79-80.

Op de klok stonden toen nog zeven seconden. Twee vrije worpen van Ormskerk na een bliksemsnelle fout deden de Limburgers bij 81-80 hopen op een stunt. Na in de chaotische slotfase raakte uiteindelijk Deokhi de bal kwijt en mocht Theus drie seconden voor tijd de beslissing forceren: 81-82.

Eerder dit seizoen leek Weert in eigen huis op een zekere zege tegen Aris af te stevenen. Toen bogen de Friezen in de slotseconden van het duel een schier onoverbrugbare achterstand om in een 90-91 zege.

 

MAXXCOM BS WEERT – ARIS LEEUWARDEN  81-82  (68-68)

20140208 weer_leeu 3114 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.