CP3 by Basketball Totaal

Aris halve finalist in NBB Beker

Geheel conform de verwachting is Aris Leeuwarden na SPM Shoeters Den Bosch de twee halve finalist in de strijd om de NBB Beker. De Friezen wonnen ook het tweede kwartfinaleduel van Challenge Sports Rotterdam met 78-69. De eerste wedstrijd in Rotterdam was al met 58-80 naar Aris gegaan.

Zonder La’Shard Anderson (geblesseerd) en zonder Don Rigters (een week geschorst door coach Steenmetz) leken de Rotterdammers op voorhand de onderliggende partij, maar dat pakte in het eerste bedrijf geheel anders uit. Niet dat de marge van 22 punten voor Aris ooit in gevaar kwam, maar met 15-18 na het eerste kwart en 34-41 bij rust had Challenge Sports toch het betere van het spel.

Aris ontbeerde in die fase de inbreng van Nathan Healy, die een standaard wedstrijd schorsing uitzat vanwege zijn D-fout afgelopen weekeinde in de wedstrijd tegen Leiden.  De wedstrijd kantelde uiteindelijk in het derde kwart dat door Aris met een 56-54 voorsprong werd afgesloten.

Wat Rotterdam uiteindelijk opbrak was de zware foutenlast. Met 30 tegen 18 persoonlijke fouten werd Challenge Sports aanmerkelijk vaker op de bon geslingerd dan Aris. De Friezen schoten vanaf de vrije worplijn 28 punten binnen, Rotterdam bleef steken op 13. Dat verschil van 15 punten was een belangrijke verklaring voor de uiteindelijke 9-punts overwinning van de thuisclub.

Voor Aris eindigden Lumpkins (18), Theus (15), Kamczyc (15) en Hope (13 punten) in de dubbele cijfers. Bij Rotterdam was de hoogste productie afkomstig van Franke (19) en Filipan (14 punten). Met name de inbreng van zijn twee topscorers moet Ferry Steenmetz ondanks de uitschakeling toch een tevreden gevoel hebben gegeven. De coach van de Rotterdammers was zich bewust van de zwaarte van de Anderson-loze periode, maar heeft altijd gesteld dat als geluk bij een ongeluk de jonge spelers nu hun kans konden pakken. En dat was precies wat Yannick Franke en Ivan Filipan tegen Aris deden.

 

ARIS LEEUWARDEN – ROTTERDAM BASKETBALL COLLEGE  78-69  (15-18, 34-41, 56-54)

20140204 leeu_rdam 7006 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.