CP3 by Basketball Totaal

Aris alsnog naar play-offs

Het was letterlijk billenknijpen voor spelers en technische staf in Zwolle, maar Aris kan opgelucht adem halen. Landstede won met 68-66 van BC Apollo en door de nederlaag van Apollo is Aris definitief toegetreden tot de play-offs.

Dat BC Apollo nog zo dichtbij kwam, mag absoluut als een compliment gezien worden voor de technische staf en spelers. Iedereen had de Amsterdammers afgeschreven en toch was de ploeg nog dichtbij gekomen.

Tot vlak voor tijd stonden de Amsterdammers voor, maar de vierde periode kon de ploeg de winst niet vasthouden. Door een 17-12 in het vierde kwart wonnen de mannen van Herman van der Belt zeer belangrijke punten.

Want ook voor de thuisploeg was het een must-win wedstrijd. Landstede staat op de vierde plaats met twee punten minder dan Donar uit Groningen. Landstede heeft nog wel een wedstrijd in te halen. De tie-breaker is in het voordeel van Zwolle, dus bij gelijk eindigen zal Donar vierde worden en Zwolle derde.

Zwolle speelt nog tegen SPM Shoeters en Rotterdam.

Voor Amsterdam zit het seizoen er bijna op. Rest nog een wedstrijd, die nergens overgaat tegen Aris komende week. Aris kan zich gaan opmaken voor een play-off serie. De vraag is of de tegenstander Donar of Landstede zal zijn.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.