CP3 by Basketball Totaal

Arik Shivek over de Kansen van Israël

Gisteravond maakte ik een interview met Arik Shivek, voormalig coach van een flink aantal Kampioenteams van ABC Amsterdam. Hij is inmiddels voor het vierde jaar NT Coach van Israël, maar dat is eigenlijk zijn tweede baan; zijn belangrijkste taak is de Israëlische Jeugd-opleiding zo goed op poten krijgen dat de langzame neergang van het Israëlische Heren-Basketball ten goede wordt omgebogen.

Het volledige interview volgt later, maar ik vroeg hem ook naar een verdere uitwerking van zijn uitlatingen over de Israëlische kansen in EuroBasket 2013 waar Israël, zoals mijn lezers inmiddels wel weten, drie keer verloor.

De eerste twee nederlagen (tegen Groot Brittannië en Ukraïne) waren nipt, laat en onnodig, omdat Israël eigenlijk het betere van het spel had, en kwamen tot stand door (vooral) veel eenvoudige kansen missen en op enkele momenten ook kleine denkfouten van spelers. Dat vond Shivek, zo liet hij doorschemeren op de persconferenties, en ik deel zijn kijk op de zaak. De nederlaag tegen Frankrijk viel, zo zei hij, “In een andere categorie”.

Op de persconferentie na afloop van de Frankrijk-game, zei hij:

“Vorige keer, in Litouwen, verloren we ook de eerste drie wedstrijden. En ook toen wilden we natuurlijk proberen de laatste twee wel te winnen, voor de ranking, beter 13e in de boeken, dan een lagere klassering. Maar NU, nu is het heel anders; we zijn nog steeds in positie ‘to do something Big’..!”

Gisteren hadden we het daar natuurlijk ook even over.

Arik ging ervan uit dat Ukraïne zich wel zou plaatsen.

Maar ook dat de Fransen perse zouden willen, en daarmee zouden winnen van België.

Israël kan, tegen België en Duitsland nog op twee keer Winst komen.
En daarmee zou Israël toch nog de volgende ronde kunnen halen….

2011:

31.08.2011

vs GER

[L] 64-91

01.09.2011

vs FRA

[L] 68-85

02.09.2011

vs SRB

[L] 80-89

04.09.2011

vs LAT

[W] 91-88

05.09.2011

vs ITA

[W] 96-95

 

 

 

AART DEKKER, meer van Aart Dekker op zijn Weblog

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.