CP3 by Basketball Totaal

Argon voorzitter Hans van Dijk overleden

witte roosMet diepe verslagenheid laat het bestuur van SV Argon Basketball weten dat voorzitter Hans van Dijk, het gezicht van Argon Basketball, dinsdag 19 mei j.l. is overleden. Na een kort en heftig ziekbed heeft hij de strijd op 62-jarige leeftijd in het Hospitium in Wilnis moeten opgeven.

Afgelopen zomer heeft Van Dijk tijdens het 40-jarig jubileumfeest op het Raadhuisplein in Mijdrecht een Koninklijke onderscheiding ontvangen (foto) voor al zijn werkzaamheden voor Argon Basketball. Tijdens de Algemene Leden Vergadering in november 2014 heeft het bestuur van de Omni Vereniging hem benoemd tot lid van verdienste.

Hans van Dijk was vanaf de oprichtingsvergadering op 14 augustus 1974 voorzitter van Basketball Vereniging Argon en het aanspreekpunt voor de Nederlandse Basketball Bond. Hij was het gezicht van Argon Basketball. Vanaf het begin deed Van Dijk de ledenadministratie, verzorgde hij het wedstrijdsecretariaat, was actief als E-scheidsrechter (hij floot daardoor wedstrijden in het hele land) en hij trainde en coachte diverse teams.

Argon Basketball verliest – in de woorden van het bestuur de club – ‘een warm en bijzonder mens. Hij laat een grote leegte achter’.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.