CP3 by Basketball Totaal

Apollo neemt Revanche op Green Eagles

door: Frank Volkers

Twee keer eerder speelden de Apollodames tegen Green Eagles en twee keer eerder ging het mis. Zowel in de uitwedstrijd in Maassluis als in de thuiswedstrijd in de Apollohal gingen de adelaren er met de winst vandoor.

In wedstrijd nummer drie tussen beide teams moest het maar eens afgelopen zijn. De Apollodames namen in een prima wedstrijd wraak voor beide nederlagen. Het werd een afgetekende 54-73 overwinning, die vooral onder beide borden werd verdiend. Apollo was superieur in zowel de aanvallende als de verdedigende rebound.

De wedstrijd begon spectaculair. Linda Polak en Charley Kranstauber werden goed vrijgespeeld en schoten er drie driepunters in voor een 8-11 voorsprong. Green Eagles kwam terug naar 16-13, maar daarna was het ook meteen afgelopen Linda Polak schoot er nog vijf punten in, waaronder haar derde driepunter en vervolgens liep Apollo weg naar een 17-24 voorsprong na de eerste periode.

In de tweede periode duurde het erg lang voordat de punten vielen, aan beide kanten. Na zes minuten hadden beide teams ieder welgeteld twee punten gescoord. Sybel Erduran scoorde met een prachtige lay-up. Aan het eind van de rit was de periodestand 6-8 voor Apollo voor een 23-32 ruststand.

Meteen na de rust kwamen de Green Eagles toch nog iets dichterbij, na een driepunter werd het 30-34 en leken we toch weer een spannende wedstrijd te krijgen. Jinga Gosschalk scoorde negen punten met een drietal mooie drives en een driepunter er overheen. Aan het eind van de periode hadden beide teams 20 punten gescoord, stond het 43-52 voor Apollo en was de negen punten voorsprong van bij de rust nog steeds in tact.

In de laatste periode nam de Apollo-tandem Kucharska-Maher het heft in handen. Eliza Kucharska scoorde zes punten , Kate Maher zeven en samen pakten de dames ook nog 11 rebounds onder beide baskets. Door deze Apollo-overmacht en omdat ook Charley Kranstauber er nog vier punten in gooide, kwam de overwinning niet meer in gevaar. Eindstand 54-73.

Door deze overwinning is het Apolloteam ongeslagen koploper in de promotiedivisie poule B. Volgende week is het team roostervrij en kan US langszij komen. Over twee weken, op 8 februari, is het BC Apollo tegen US en dat is een wedstrijd om nu al naar uit te kijken.

Scores: Jinga Gosschalk 17 (5 assists), Kate Maher 16 (15 rebounds, double-double, 4 assists), Charley Kranstauber 11 (3 assists) , Linda Polak 11 (3×3), Eliza Kucharska 10 (12 rebounds, double-double, 4 assists) Moira van Leeuwen 2 (2 assists) , Andrea Volkers 2 (2 rebounds, 2 steals) , Sybel Erduran 2 (3 rebounds, 1 block) en Jill Conrad 2 (2 rebounds),Sonya Nikolova 0 (4 rebounds, 1 steal).

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.