CP3 by Basketball Totaal

Apollo haakt aan in strijd Play-Offs

Het was echt do or die voor de ploeg uit de Hoofdstad. En het werd aanhaken. In een sterke wedstrijd won BC Apollo met 83-70 van Rotterdam Basketball.

Dat betekend dat er drie ploegen in winstpercentage gelijk staan. Aris heeft 2 punten meer op de ranglijst, maar een wedstrijd meer gespeeld. Rotterdam en Apollo staat op 10 punten.

De wedstrijd kende twee gezichten en zaterdag kreeg Rotterdam een koekje van eigen deeg. In de eerste ontmoeting stond de ploeg namelijk dubbele cijfers achter en won het alsnog. Apollo deed zaterdag hetzelfde. Via een 0-10 werd het 11-20 na de eerste periode. De voorsprong stond bij rust ook 28-34.

De tweede helft hadden de Amsterdammers onder aanvoering van Max van Schaik (26 punten en 12 rebounds)  sterk terug. Bij 50-50 was het voor de laatste keer gelijk en daarna was het over en sluiten voor de Rotterdammers. Bij 83-70 gingen de ploegen naar de kleedkamers.

Donar:

De topper was dit weekend natuurlijk in Groningen. Donar won na een fantastisch laatste kwart met 83-82 van de koploper. Het betekende de derde nederlaag voor Zwolle dit seizoen.

Voor Groningen was het een mirakel dat er alsnog gewonnen werd. Bij 61-76 leek het over en sluiten, maar de ploeg van Braal begint een machine te worden. Onder aanvoering van Dourisseau en Jeter kwam de ploeg terug en pakte het alsnog de zege. Bij Zwolle was het oud Donar speler Voorn, die lekker op schot was. Vijf driepunters vlogen door het netje, maar het was net niet genoeg.

Bijna gooide de thuisploeg de overwinning nog weg door vier gemiste vrije worpen. Bekkering en Dourisseau konden de wedstrijd niet op slot doen. Een sterke verdediging van Donar en Cunningham zorgde ervoor dat Zwolle niet meer kon scoren. 83-82.

Leuk voor de competitie, want Donar staat slechts twee verliespunten achter op ZZ Leiden.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.