CP3 by Basketball Totaal

Anouk Biesters stopt ermee

International Anouk Biesters heeft gisteren (voorlopig) haar laatste eredivisiewedstrijd gespeeld. De 27e jarige forward speelde de laatste seizoen bij Lekdetec in Bemmel. Biesters heeft teveel last van haar knie. Haar blessure aan haar knie zorgde ervoor dat zij dit seizoen nooit haar normale niveau heeft gehaald.

De website van Bemmel zegt het volgende over Anouk:
Wat vrijwel geen tegenstander afgelopen tien jaar lukte, lukte blessureleed wel. Anouk Biesters heeft haar meerdere moeten erkennen in haar geblesseerde knie. Na een seizoen van worsteling met haar blessure heeft Anouk Biesters na de verloren Play Off wedstrijd van zaterdagavond bekend gemaakt te stoppen met topbasketball.

We lazen vorige week nog een interview met de 27-jarige Anouk Biesters. Daarin gaf de rasechte ‘Bemmely bitch’ nog aan ‘niet te stoppen te zijn als ze echt iets wil’. Maar hoe graag ze ook verder had willen basketballen, ze heeft nu toch de handdoek in de ring moeten gooien. Vorig jaar besloot ze al met pijn in het hart te bedanken voor het nationale team, nu is ook eredivisiebasketball klaar.

Het afgelopen seizoen was een aaneenschakeling van hoop en desillusie. Hard werken om weer terug te komen, een paar minuutjes spelen en dan toch weer teruggeworpen worden. Het kost Anouk Biesters eenvoudigweg te veel. Ze kan het niet meer opbrengen.

Tien jaar topbasketball heeft de inmiddels in Arnhem woonachtige powerforward veel gebracht. In 2003 begon haar internationale basketball carrière met het U18 Nederlands team. Als 18-jarige debuteerde zij vervolgens in het nationale vrouwenteam. Vele interlands mocht ze meespelen, maar velen moest ze ook al vanwege blessures missen. In clubverband begon ze bij Batouwe, stroomde door naar Wyba uit Wijchen, Wildcats Nijmegen en Probuild Lions om vervolgens toch weer bij haar oude clubje Lekdetec.nl/Batouwe terug te keren. Met ProBuild Lions werd ze tweemaal Nederlands kampioen en won ze verder alle mogelijke prijzen. Met Lekdetec.nl won ze in 2012 de Natonale Beker. In het seizoen 2011-2012 werd Anouk Biesters MVP van de vrouweneredivisie, speelde drie prima seizoenen in dienst van de Bemmelse basketballvereniging, voordat weer de aloude blessure de kop op stak. Afgelopen seizoen was een marteling, waarin ze ondanks dat toch nog van grote waarde was voor haar jonge teamleden. Het is nu klaar!

Of Anouk Biesters nog voor het tweede team van Batouwe basketball gaat uitkomen, zich gaat richten op het coachen van jonge teams of helemaal gaat stoppen, ze weet het nog niet. Anouk Biesters gaat eerst bijkomen van haar moeilijke besluit.

Bron: Batouwe Basketball

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.