CP3 by Basketball Totaal

Anne Van Vlijmen Naar CTO Amsterdam

U20-speelster Anne van Vlijmen (15), tevens bankspeelster van het eerste vrouwenteam van Lekdetec.nl, vertrekt naar de talentenselectie van de Nederlandse Basketballbond, het CTO. Vanaf het nieuwe seizoen zal ze in Amsterdam gaan basketballen. Met Laura Westerik en Marleen Peek, die ook gevraagd zijn door het CTO, zijn er nog gesprekken.

In januari j.l. maakte het CTO bij het bestuur van Lekdetec.nl bekend interesse te hebben in de drie getalenteerde speelsters. Na een aantal gesprekken en een bezoekje aan Amsterdam heeft Anne van Vlijmen besloten om de stap te maken om in Amsterdam te gaan wonen, studeren en fulltime te trainen. De Bemmelse basketbalvereniging verliest hiermee weliswaar een groot talent, maar heeft inmiddels binnen de gelederen van het eerste vrouwenteam ook speelsters rondlopen, die door het CTO weer afgeleverd zijn: Karin Kuijt, Jill en Loyce Bettonvil. Het is dan ook niet uitgesloten, dat na een aantal jaren meiden die naar het CTO vertrekken weer terugkeren bij het vrouwenteam van Lekdetec.nl, maar dan met heel veel trainingsuren in de benen.

Het CTO in Amsterdam is de fulltime talentenopleiding van de Nederlandse Basketballbond. Doel van het basketballprogramma is speelsters klaar te stomen voor de internationale top, met als ultieme ambitie deelname aan de Olympische Spelen met het Nederlands team. Jaarlijks worden er uit de groep van de jeugdinternationals ongeveer 20-22 jonge speelsters uitgekozen, waarvan er 12 in het wedstrijdteam spelen. De overige talenten trainen mee in de hoop en verwachting dat zij na verloop van tijd ook zullen doorstromen naar het wedstrijdteam.

De jeugdinternational, die zich met het U16 Nederlands team gaat voorbereiden op de Europese U16 kampioenschappen in de B-divisie later deze zomer, zal bij het CTO twee keer per dag gaan trainen. In Amsterdam staat haar een gevarieerd programma met professionele begeleiding te wachten, waarbij de ontwikkeling van de talentvolle basketballster centraal zal staan. Ze zal haar VWO-opleiding vervolgen op het Calandlyceum waar maximale aandacht en ruimte is voor haar topsportcarriere.

De 15-jarige Anne van Vlijmen zal zich voegen bij het wedstrijdteam van het CTO. Dit team van jeugdinternationals, waar ook de 17-jarige Charlotte van Kleef al twee seizoenen deel van uitmaakt, speelt in de vrouweneredivisie. Anne van Vlijmen zal een flinke kluif krijgen aan de combinatie school, zelfstandig wonen en intensieve sport, maar gaat graag de uitdaging aan.

Gefeliciteerd Anne, succes en ga er voor!

Bron: Batouwe Basketball
Foto: Brigitte van Heeswijk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.