CP3 by Basketball Totaal

And still no news

meindertEind 2013 gooide ik op facebook een post eruit dat ik de NBB een PR-wize goed nieuwjaar wenste. Er waren allerlei posts over de nieuwe selecties die benoemd waren, en er volgde een 2014 waarin behoorlijk wat dingen gebeurden. Één van de meest in het oog lopende beslissingen was het niet verlengen van het dienstverband met Meindert van Veen per 1 januari.

Ik hoor u denken: Hey da’s vandaag! Dat klopt! Nog een gelukkig nieuwjaar. Het Nederlands damesteam is momenteel een vlaggenschip zonder kapitein. Waar landen als Rusland, Italie en Roemenie hun eerste oefenwedstrijden er alweer op hebben zitten is er in Nederland helemaal niets bekend. Geen bondscoach, geen selectie niets. Het verweer dat er kwam na het besluit om niet te verlengen met Meindert van Veen is verflauwd, en in het nauwelijks op het buitenland gerichte Nederlandse basketballwereldje lijkt niemand zich meer druk te maken.

Toch baart het huidige machtsvacuum me ernstig zorgen. Een coach eruit gooien is één, maar een coach eruit gooien zonder een back-up plan is twee. Wanneer je iets van de campagne van dit jaar wilt maken, zou je eigenlijk in december je voorbereiding moeten uitstippelen en je eerste sessies met je team beleggen. Het kan niet zo zijn dat de kostbare tijd is verdaan met het zoeken naar een opvolger.

Als je de lijn die aan de dameskant is opgezet in tact wil houden is de spoeling sowieso erg dun. Rene Spandauw, Rene van der Wielen, Eric Braal zou kunnen en dan is het wel op. Remy de Wit is natuurlijk ook een optie, maar die zit nog bij CTO. Bart Sengers is naar een soortgelijk instituut in Schotland vertrokken.

Het heeft ernstig veel raakvlakken met de chaos die er in Den Haag al jaren plaatsvindt. Al twintig jaar blijft er nauwelijks een coalitie zitten en draagkracht voor de beslissingen die men neemt is er niet. Wellicht dat de gesprekken met de opvolger inmiddels wel gevoerd zijn en dat er misschien al wel zelfs een handtekening staat. Als dat zo is, dan snapt de NBB het belang nog steeds niet van een gedegen PR-apparaat. Van subsidiesponzen als 3 tegen 3 is er altijd veel te lezen op de website en in het medianieuws, maar over de nationale teams zwijgt men in alle talen.  Ik bedoel: Iemand iets gelezen over de Taskforce onder leiding van Bert Kragtwijk die het zaakje gaat regelen voor de Oranje heren?? Is Toon al rond voor het EK??

Laten we hopen dat iemand bij het vuurwerk gister ineens tot zijn positieven gekomen is en het enige juiste heeft gedaan. En als dat dan niet is coach Van Veen alsnog kapitein van het schip maken, dat het dan in ieder geval een fatsoenlijke manier van PR voeren is. Het woord is aan U NBB!

Bron: hoopsjunk

een reactie

  1. Ik zeg: zelfsturende teams!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.