CP3 by Basketball Totaal

Amsterdamse guards schieten Aris kapot

Aron Royé pakte uit met 28 en Mark Ridderhof schoot uit zijn slof met 20 punten. De guards van BC Apollo deden het gehandicapte Aris Leeuwarden in eigen huis de das om: 68-84. Met één wedstrijd minder gespeeld heeft Amsterdam nu nog maar één zege achterstand op Leeuwarden om zich voor de play-offs te kwalificeren.

Het hoofdstedelijke venijn zat vooral in het tweede en het vierde kwart. In het laatste bedrijf schakelde de ploeg van Salem naar de hoogste versnelling om niet alleen de 50-55 voorsprong vast te houden, maar die ook uitermate royaal uit te bouwen. In het tweede bedrijf werden eerst de krachtverhoudingen geëgaliseerd, waarna tot aan de rust een kleine voorsprong kon worden opgebouwd (34-37).

In de cijfers ontliepen beide teams elkaar niet eens zo heel veel. In intensiteit des te meer. Coach Ed Molthoff slaagt er niet in de intrinsieke motivatie in zijn selectie naar boven te halen om wedstrijd in wedstrijd uit vol voor de maximale winst te gaan. Bij het minste of geringste komt er zand in de machine en de coach zoekt regelmatig vruchteloos naar de deur die toegang geeft tot de machinekamer.

Veelzeggend was de manier waarop BC Apollo halverwege de eerste helft de rollen omdraaide. Coach Hakim Salem had zijn team op scherp staan, waar Molthoff zes minuten lang met de handen in het haar moest toekijken hoe de Friese tafel de pen rustig naast het scoreformulier kon leggen. De tussensprint van 2-16 van Amsterdam was de verdienste van een ploeg die wilde tegenover een ploeg die verzuimde het publiek waar voor zijn geld te geven. Het verschil in intensiteit tussen beide teams was tijdens die bewuste zes minuten zelfs zo tastbaar, dat zo langzamerhand de vraag mag worden gesteld of er niet meer aan de hand is in het Kalverdijkje.

Voorafgaand aan de wedstrijd had Molthoff zelfs nog zitten filosoferen om Amsterdam en Rotterdam te gebruiken om op de ranglijst haasje over te springen naar de zevende plaats. Aan dat opzetje hadden de fris van de lever ballende Amsterdammers volstrekt geen boodschap.

In de slotfase kwamen ook nog eens de frustraties bij Aris boven. De wedstrijd kon bij 63-63 nog alle kanten op, maar Aron Royé had daar bepaald andere gedachten over: hij schoot solo de wedstrijd op slot. Tot grote ergernis van Tjoe de Paula, die eerst een technische fout kwam incasseren om even later naar de kleedkamer te worden gestuurd.

 

ARIS LEEUWARDEN – BC APOLLO AMSTERDAM  68-84  (20-14, 34-37, 50-55)

20140118 leeu_adam 3097 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.