CP3 by Basketball Totaal

Amsterdam springt over Rotterdam richting play-offs

BC Apollo Amsterdam heeft zich voorlopig genesteld op de achtste plaats van de DBL-ranglijst: de laatste plek die recht geeft op deelname aan de play-offs. De Amsterdammers sprongen vanavond over Challenge Sports Rotterdam door in eigen huis met 84-71 royaal te winnen van Maxxcom BS Weert. Weliswaar heeft Amsterdam nu 14 punten en Rotterdam 12, maar Challenge Sports heeft nog twee wedstrijden tegoed.

Er zat dit seizoen niet eerder zoveel verschil tussen BC Apollo en Maxxcom als vanavond in de Apollohal. De ploeg van Hakim Salem (geheel in het PEAK-nieuw) bouwde met name in het derde kwart aan een forse voorsprong. Bij de rust ontliepen Amsterdam en Weert elkaar nog niet zoveel: 39-36.

Was aan het eind van het derde kwart de marge opgelopen tot 18 punten (64-46), in het vierde kwart liep BC Apollo naar een maximale voorsprong van 23 punten bij de stand 74-51.

Het grote verschil in de wedstrijd was vooral te verklaren uit een substantieel verschil in het aantal turnovers. Weert gooide met 17 keer balverlies de bal tien keer vaker weg dan Amsterdam. BC Apollo maakte 18 punten uit de Limburgse turnovers, Maxxcom slechts 6 uit het Amsterdamse balverlies.

Hoofdrollen waren weggelegd voor Berend Weijs (17 punten en 8 rebounds), Aron Royé (15 punten) en Lucas Steijn (13 punten). Laatstgenoemde is – als rookie nota bene – week in week uit een vaste waarde.

Bij Weert waren Roman Grigorev (17 punten) en Sjors Besseling (15) de topscorers. Beide spelers pakte bovendien elk 7 rebounds.

 

BC APOLLO AMSTERDAM – MAXXCOM BS WEERT  84-71  (25-20, 39-36, 64-46)

20140320 adam_weer 3147 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.