CP3 by Basketball Totaal

Amerika naar finale WK

De Verenigde Staten staan in de finale van het WK basketball in Spanje. In een eenzijdige halve finale was Litouwen duidelijk een flinke maat te klein. Het werd 96-68 voor de favoriet voor de titel.

De wedstrijd kantelde definitief in de derde periode toen ook James Harden zich met het spel ging bemoeien. Verdedigend was het niet veel wat Harden liet zien in deze wedstrijd, maar hij scoorde wel even 16 punten in de beslissende derde periode.

In de derde periode werd het 33-14 en was de wedstrijd gespeeld. In de wedstrijd tegen Slovenië kon de tegenstander ook net aan een helft bijblijven en dat was nu niet anders.

Kyrie Irving scoorde 18 punten en Klay Thompson eindigde met 16 punten, die de grote favoriet zijn voor de eindzege. Zeker nu ook Spanje is uitgeschakeld.

De kenners voorspelden een close wedstrijd, want in de Olympische halve finale in 2012 werd het slechts 99-94 voor Amerika.  En nu zonder de sterren van toen, leek het misschien op voorhand een echte wedstrijd te kunnen gaan worden. Niets was minder waar.

Bij rust was het slechts 43-35, maar Amerika opende snel met een 18-2 in de derde periode.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.