CP3 by Basketball Totaal

Amerika en Spanje openen WK met winst

Het wereldkampioenschap basketball in Spanje is begonnen. Amerika en Spanje zijn de twee topfavorieten voor de wereldtitel. Veel insiders geloven dat Spanje de beste kaarten heeft in eigen huis. Gisteravond speelden beide landen de eerste wedstrijd. Amerika won met 114-55 van Finland.

De Verenigde Staten speelde tegen een zwak Finland. Finland was met een wildcard het toernooi binnengekomen, maar heeft niks te zoeken op het grote podium. Met name de tweede periode was een nachtmerrie voor de Finnen. Er werd geen enkele keer vanuit het veld gescoord. Kimmo Muurinen zei het treffend: ”Op de bank vroegen we elkaar op een gegeven moment, wanneer was de laatste keer dat we gescoord hadden”. In de tweede periode schoot Finland 0-17. Pas na 1 minuut in de derde periode scoorde Finland weer eens (62-20).

Het was WK onwaardig helaas. De verdediging van Amerika was ook subliem bij vlagen en via een 29-2 werd het 60-18 voor de favoriet. Klay Thomson scoorde 18 punten en Anthony Davis 17. Vandaag speelt Amerika een rematch van de finale van 2010 tegen Turkije.

Bekijk de highlights van de wedstrijd:

https://youtu.be/b-Kk18Db1gg

 

Grote favoriet Spanje begon ook uitstekend aan de WK. In eigen land moet het gebeuren voor de ploeg, die al ongeveer zes jaar bij elkaar is. Het werd 90-60 tegen Iran.

Pau Gasol en Marc Gasol zijn in bloedvorm en Iran stond erbij en keek ernaar. Pau scoorde 33 punten, Marc scoorde 15 punten en 10 rebounds. Spanje liep snel naar een 19-9 voorsprong en de voorsprong werd steeds groter. Iran bleef beetje in de wedstrijd hangen (28-40), maar de tweede helft werd de ploeg overklast.

Na dertig minuten was de voorsprong rustig doorgelopen naar de twintig punten. In de vierde was de pijp leeg en kon Spanje mooie scores laten zien.

Spanje speelt vandaag tegen Egypte.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.