CP3 by Basketball Totaal

American Dream wordt American Tragedy

Len Bias had alles mee in zijn laatste jaar op college. De man was groot, sterk, energiek en kon ballen. Verschillende kenners zagen hem voordat hij in 1986 gedraft ging worden door de Celtics (mind you, de titelverdedigers toen!) een speler die vergeleken kon worden met Michael Jordan. En MJ had toen al enige naam gemaakt in de NBA als trapezewerker en makkelijke scorer.

Twee dagen nadat hij als nummer 1 was gedraft door Boston, en met een goede schoenendeal op zak met Reebok, hield zijn hart ermee op, waarschijnlijk door een overdosis van Cocaine. Een van zijn teamgenoten werd later veroordeeld als drugsdealer. Het land was in shock, en de beroemde Red Auerbach zei: ‘Dit lijkt op de moord op JFK, iedereen weet waar hij of zij was toen je het nieuws hoorde’. Vier jaar na zijn dood werd zijn jongere broertje doodgeschoten. Talking about drama…

Een mooie docu over Len Bias, met originele beelden van bij het ziekenhuis, en getuigenissen van zijn ouders en teamgenoten over wat er gebeurde in die dagen in juni 1986 toen The American Dream veranderde in The American Tragedy.

https://youtu.be/_8Q0k6VVfOc

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.