CP3 by Basketball Totaal

Ambitie in Friesland

Het rolstoelbasketball in Friesland zit duidelijk weer in de lift. Dankzij de samenwerking tussen Dyna’75 en DOV weten meer basketballers met een beperking de weg naar basketball te vinden. Er komen meer spelers en speelster bij, en daarmee ook meer talent. Het jeugdrolstoelbasketball begint te groeien en het eerste team van DOV heeft steeds meer getalenteerdere spelers en speelsters tot hun beschikking.

RolstoelbasketballHet gevolg daarvan is dat DOV het erg goed doet in de A divisie van de rolstoelbasketballcompetitie. In de kerst akantie heeft DOV een internationaal toernooi gewonnen in België en gespeeld tegen buitenlandse eredivisieteams. Maar ook het team in de B divisie, een combinatieteam van DOV en Dyna’75, doet het goed in hun competitie.

Om de samenwerking tussen DOV en Dyna’75 te bestendigen hebben beide verenigingen besloten om hun samenwerking vast te leggen in een convenant. Doel is om vanuit die samenwerking rolstoelbasketball als breedtesport onder de aandacht te brengen binnen Friesland, hetgeen moet leiden tot meer jeugdleden, meer trainingsuren en betere faciliteiten. Dat sluit uitstekend aan bij de ambitie om op korte termijn eredivisie te gaan spelen in Friesland.

Het convenant zal getekend worden tijdens de toernooi dag van de B divisie in Sportstad Heerenveen komende zaterdag 17 januari 2015.

http://www.basketball.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.