CP3 by Basketball Totaal

Amazone Utrecht verslaat US in halve finale

Een daverende verrassing in de halve finale van de Dames Promotiedivisie. De basketbalsters van Amazone hebben zich geplaatst voor de finale van de Final Four in de promotiedivisie. De Utrechtse vrouwen wonnen vrijdag de tweede halve finalewedstrijd tegen US met 50-47. Het eerste duel was in 56-56 geëindigd. Zodoende werd de verliezend finalist en favoriet voor de titel uitgeschakeld.

Het duel tussen Amazone en US was van begin tot eind bijzonder spannend. Het verschil tussen beide teams was aan het begin even zes punten, maar werd het vervolg van de wedstrijd nooit groter dan drie punten. Bij rust leidde Amazone met 23-22, na het derde kwart stonden de Utrechtse dames, die nog nooit van US hadden gewonnen, met 37-40 achter.

In het laatste kwart trok Amazone, waar Roos Hof met 16 punten topscorer was, de zege naar zich toe.

In de finale van de Final Four speelt Amazone tegen Almonte. De Eindhovense ploeg maakte in Amsterdam een achterstand van een punt goed tegen het favoriete Apollo. Met 56-70 trok de Brabantse promovendus aan het langste eind. De winnaar van de finale volgende week in Zwolle zal promotie afdwingen naar de dames eredivisie.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.