CP3 by Basketball Totaal

Amare Stoudemire weg bij de Knicks

De New York Knicks en Amare Stoudemire zijn een ‘buyout’ overeengekomen van zijn contract met de Knicks. Stoudemire wilde weg bij de Knicks en gaan spelen voor een contender voor de titel. De Knicks hebben toestemming gegeven uit belang voor de speler. Stoudemire zal waarschijnlijk zijn loopbaan vervolgen bij de Dallas Mavericks.

Een opmerkelijke daad natuurlijk, want Stoudemire werd vijf jaar geleden gehaald als de verlosser van de Knicks. Nu een aantal jaar en vele blessures later valt het huwelijk uiteen. In de vijf jaar dat Stoudemire speelde bij de Knicks ontving hij een kleine 99,7 miljoen dollar……

Dit jaar stond Stoudemire nog op de loonlijst voor ruim 23 miljoen dollar, maar om uit zijn contract te komen geeft Stoudemire een paar miljoen terug aan de Knicks. De power forward scoorde dit seizoen in 36 wedstrijden 12 punten en 6,8 rebounds. Dat is toch ruim 600.000 dollar per gespeelde wedstrijd dit seizoen. Het kan slechter natuurlijk..

Maar dat de Knicks meewerken aan zijn vertrek is sjiek te noemen. Stoudemire heeft zich altijd keurig gedragen in New York en het was dit seizoen natuurlijk kommer en kwel voor het team van Fischer en Jackson.

In Dallas zal Stoudemire backup spelen van Dirk Nowitzki en Tyson Chandler. Oud teamgenoot Chandler was al erg te spreken over de mogelijke komst van Stoudemire “We spelen hier heel veel pick&roll en we hebben de beste coaching staff in de NBA. Het zal een mooie fit zijn voor Amare”.

En de Knicks zijn nog niet klaar. Donderdag is de trade deadline en mogelijk worden ook nog Calderon, Prigioni en Bargnani geruild of later met een zakje met geld weggestuurd. Kortom de Knicks zijn aan het rebuilden….

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.