CP3 by Basketball Totaal

Amama en Van Riessen in Almere

Almere – Met ingang van het nieuwe basketballseizoen is Kees Amama de nieuwe trainer/coach van het eerste herenteam van Almere Pioneers. Pioneers -gedegradeerd uit de promotiedivisie – hoopt via een vrije inschrijving toch in de promotiedivisie te blijven. Mocht dat niet het geval zijn dan komt het uit in de 1ste divisie. Voor Amama is dat geen probleem.

Amama is gepokt en gemazeld in het basketball. Hij speelde zelf jarenlang op het hoogste niveau en traint en coacht ruim 30 jaar topteams. Afgelopen seizoen hield Amama een sabbatical.

Amama is gecharmeerd van Almere en de Almeerse club. Hij ziet veel potentie, omdat Pioneers in principe weer de grootste vereniging van Nederland kan worden en als beleid heeft zoveel mogelijk teams in landelijke competities te laten participeren.

Amama treft in de selectie van Almere Pioneers spelers aan met veel atletisch vermogen. Ook kloppen er een aantal jonge talenten aan de Poort. Hij zal zich inspannen om de kwetsbaarheid van de ploeg te ondervangen, door gericht te gaan trainen op verbetering van het schot en een betere afstemming tussen de inside en outside game van Pioneers af te dwingen.

Het bestuur van Almere Pioneers verwacht van Amama dat hij een bijdrage levert aan de kernwaarden van de club. Belangrijk daarbij is het terugbrengen van de discipline, het bijdragen aan het clubgevoel, spelplezier en trots.

Almeerder en oud Omniworldspeler Bas van Riessen wordt assistentcoach.

Zij zijn oude bekenden, omdat zij in het verleden hebben samengewerkt als coach en speler.

http://www.almerepioneers.nl

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.