CP3 by Basketball Totaal

Almonte wijst Jumpers terug

Zonder coach Margreet van Putten kwam Almonte naar Katwijk voor de 2e dag van het NK vu16 waarbij de coaching waargenomen werd door Sanne van Dongen. De ploeg uit rayon Zuid reageerde daar prima op, en wist zich al vroeg de rol van bovenliggende partij aan te meten in de ontmoeting met Jolly Jumpers.

Jumpers kwam slecht op gang na de lange reis naar Sporthal Cleyn Duyn en na vijf minuten had Almonte dan ook een 8-2 voorsprong behaald. Daarmee was Jumpers gelijk op achtervolgen aangewezen, en toen Famke Hermans er 10-2 van maakte, wisten de toeschouwers nauwelijks wat ze zagen. Was dit het Jumpers dat een week geleden nog zo’n indruk gemaakt had tegen met name RTC Noord? Na een 12-4 tussenstand na tien minuten wist de ploeg van coaches Justin Veldhuis en Annelies Bussink het beeld in de wedstrijd een beetje bij dte kleuren. Na 17-6 vond met name de jonge Birte Steggink van Jumpers de ring, en zo kon Jumpers een beetje terugkomen in de wedstrijd. Bij 18-14 was het weer een wedstrijd, en nadat Famke Hermans en nogmaals Steggink een score uitwisselden ging men met 20-16 rusten.

In de derde periode had Jumpers het eens te meer om aanvallend tot de juiste opties te komen. De Brabantse verdediging sloot goed en zo kon de ploeg van Sanne van Dongen uitlopen naar 32-23. Een duidelijke tekening en bij 36-25 brak het laatste kwart aan. In dat laatste kwart kon Jumpers ondanks goede acties van topscorer Noelle Droste niet echt een vuist meer maken, en hoefde Almonte niet. Soeverein konden de Brabanders de wedstrijd uitspelen, en door deze overwinning blonk er ineens weer hoop aan de horizon op een bronzen medaille. Of zou daarvoor RTC Noord in de weg gaan liggen?

Scores:
ALmonte: Tessa Schellekens 25, Bo Teulings 10, Famke Hermans 6, Jans van de Ven 6, Jonne van Oosterhout 5, Tessa de Graaf 2.
Jumpers : Noelle Droste 16, Birte Steggink 9, Sigourny Rensink 7, Jet Kempers 2, Sterre Kamphuis 2, Lieke Sonder 2 .

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.