CP3 by Basketball Totaal

Almonte vu18 pakt eerste titel in Zwolle

almontekampioen In Zwolle is zaterdagmorgen Almonte U18 de eerste winnaar van een titel geworden in het finaleweekend van de Final Fours.

Vooraf hadden de experts vooral Lions als kampioen in de polls gespeeld. Almonte was dan wel oppermachtig kampioen geworden in de tweede divisie B, maar de sterke ploegen zaten toch vooral A en Lions was daar de sterkste gebleken.

Na een gelijkopgaand eerste kwart weet Landslake Lions halverwege het tweede kwart het eerste gaatje te slaan (19-13). Almonte komt iets terug maar moet bij rust wel een gaatje toestaan. De Eindhovenaren staan met 23-20 achter.

In het vierde kwart weet Almonte een 2-8 run te maken waardoor ze hun eerste voorsprong op het bord noteren (36-38). Almonte weet de voorsprong vast te houden waardoor Lanslake Lions genoodzaakt is om iets te forceren. De schoten aan de kant van Lions willen echter niet vallen.

Almonte speelt de wedstrijd slim en sterk uit en heeft in dat laatste kwart Annika van Heukelom -goed voor twaalf punten op rij- om de bal aan te geven als het moeilijk wordt. De spanning blijft in de wedstrijd maar de Brabanders blijven aan de goede kant van de score en winnen met 42-47

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.