CP3 by Basketball Totaal

Almonte stunt zich richting brons op het NK vu16

Na de ietwat verrassende, maar daarom niet minder verdiende zege van Almonte ‘s ochtends, was het treffen met RTC Noord ‘s middags om vier uur een serieuze kleine finale om het brons op dit buitengewoon boeiende toernooi.

Nadat Jonne van Oosterhout en Yfke Hoek de eerste scores neergezet hadden ontspon zich een interessant duel, waarin Almonte liet zien als team misschien wel niet direct over grote individuele talenten te beschikken,maar door als collectief te verdedigen en na te denken in de aanval, tot grootste dingen in staat te zijn. Waar na het eerste weekend de ploeg uit Almonte wel credits kreeg van de insiders, maar men ook vermoedde dat de nummer vijf van de eindklassering al bekend was, logenstrafte de ploeg van caoch Sanne van Dongen die aanname volledig.

Bij de eerste rust was het niet minder dan 10-20 en zo bleef het verschil in de tweede periode. Via met name  Demi Mulder en Milou Vennema hield RTC Noord het gat redelijk gelijk, maar de 26-35 bij rust. MilouVennema ging haar ploeg voor in het derde kwart en liet twee regenbogen los voor een 36-41 tussenstand en zo leek Almonte rijp om het momentum af te geven. Twee vrije worpen van wederom  Vennema brachten het zelfs op 41-42, maar toen waren daar weer twee scores van Tessa Schellekens en eentje van Famke Hermans (foto) die de Eindhovensen weer ruimte gaven. Daarmee was de koek ook op voor RTC Noord, dat niet meer dichterbij kwam en in het laatst kwart de handdoek wierp. Winst voor Almonte met 56-72 en een bronzen medaille voor de Brabanders!

Scores:
RTC Noord: Yfke Hoek 18, Eline Freese 4, Milou Vennema 22, Demi Mulder 8, Imran Ertegul 4.
Almonte: Famke Hermans 7, Tessa de Graaf 9, Jonne van Oosterhout 2, Els v.d. Ven 5, Lara Punselie 2, Bo Teulings 16, Tessa Schellekens 30, Jans van de Ven 1.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.