CP3 by Basketball Totaal

Almere Pioneers — Rotterdam Basketbal

Almere Pioneers – Rotterdam Basketball mixu12 wedstrijd.
Almere, zondag 8 februari 2015. Wat de mannen van Rotterdam gisterenavond niet konden, lukte de jeugdspelertjes van dezelfde club wel.

Almere en Rotterdam maken reclame voor jeugdbasketball.
Periode standen 16-15/11-19/9-4 en 16-172
Bij Rotterdam ontbreken 2 toppers Denise Wennekes en Luuk Scheffer. In hun plaats mochten Ids (u10) en Cenghizan meedoen.

In de bij hallen van het Topsportcentrum was het afzien voor de vele supporters van beide teams, zo spannend maakten de kids van beide teams het.
Voor Roba opent Bastiaan de Regt de score, maar ook Anoyah Blijd, Caciano Delgado en Lars van Dongen weten in de eerste periode het netje te vinden. Voor de thuisploeg, zorgen Tadic, en Balvert met name dat ze het spannend houden. Peer van den Heuvel pakt met Anoyah rebounds en Ids en Cenghizan laten hun nog jonge talent zien met hun snelle handjes. Beide ploegen spelen man to man uiteraard en leveren daardoor vaak de bal makkelijk in, maar net zo eenvoudig pakt men de bal ook weer van elkaar af. Na periode 1 is het 16-15

In periode 2 is Rotterdam iets sterker, maar veel ballen gaan bij beide teams nog steeds mis, Rotterdam kan toch de leiding overnemen na een score van Caciano Delgado en een driepunter van Jevayro Entingh. Vervolgens stopt de aanvallende productie van Almere even en Rotterdam kan een gaatje slaan. Het fysieke overwicht van de Rotterdamse gasten leveren een 0-8 run op en het is 21-30. Toch fijn voor coach Sergio Robinson zo vlak voordat de rust bereikt wordt. Even komt er schrik in het team als Lars een liesblessure lijkt op te lopen. De u10 speler Ids, zorgt samen met Jevayro dat de ruststand 27-34 in Rotterdams voordeel is.

Na de pauze gebeurt er eigenlijk iets wat vaak kenmerkend is bij u12 wedstrijden….. Beide teams strijden voor elke bal, vallen aan, rebounden hard en veel, kortom tonen vechtlust, maar vergeten maar liefst 5 minuten te scoren.
Dus nog steeds 27-34. Rotterdam scoort zelfs 9 minuten niet. Almere vindt de basket het eerst via van Eijsbergen, Hoyer en opnieuw Tadic en hebben de achterstand dus snel goedgemaakt.
34-34. De twee enige scores in dit kwart voor Rotterdam komen op naam van Bastiaan de Regt en dus is het na periode 3: 36-38.

Ook in de laatste periode is er de spanning, beide teams geven echt alles en strijden met hart en ziel voor hun eerste winst in 2015.
Almere Guard Abel zorgt vanaf de vrije worpllijn voor 38-38, maar Entingh en van Dongen scoren ook namens Roba. Westerberg, Hoyer en Tadic zorgen vervolgens weer voor een nipte Almere voorsprong, 48-44. Gelukkig voor Rotterdam is er een lengte overwicht en dus verklaart dit ook de door hen 44 gegrepen rebounds in de hele partij. Delgado en Entingh grijpen er veel maar ook de kleine Anoyah Blijd pakt veel ballen onder het bord. Met nog 4 minuten te gaan bij 46-44 benut Jevayro Entingh een cruciale 3 punter. Hierdoor pakt Rotterdam de leiding terug bij 46-47. Het Rotterdams achttal, loopt weer uit naar 46-49.

Moneytime nadert en Almere knokt via Tadic en Wijnands nog 1 keer terug tot 50-49. Op 1:25 wordt het toch weer 50-51 als Lars van Dongen een open lay up verzilvert. Almere heeft al hun kruit verschoten en het slot akkoord komt op naam van Rotterdam, Jevayro Entingh en Caciano Delgado bepalen de eindstand op 50-55.
Een echte strijd toverden beide teams uit hun hoge hoed, genieten voor het publiek. Bovendien is een compliment op zijn plaats voor de heren die de fluit ter hand namen. Ze vielen niet op en floten eerlijk voor beide teams en zo hoort het.

Scores Almere: Tadic 16 en Westerberg 6
Scores Rotterdam:
Jevayro,16, Caciano 14, Lars 11, Bastiaan 10 en Ids 4. Cenghizan en Peer scoorden niet maar werkten net als de
anderen keihard.
Hobby scouting:
Schotpercentage Rotterdam 26/68, 38 %., Rebounds 44 (19off/25def.), steals 24 en balverlies 33

image

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.