CP3 by Basketball Totaal

All Star-tradities worden afgebroken

De organisatie van het All Star Gala is voor komend jaar opnieuw toegewezen aan Den Helder. De FEB heeft de Kings Dome aangewezen als locatie waar op 23 februari het All Star Gala wordt gehouden.

Opmerkelijk is de terugkeer van de dames All Star Game in het programma van het Gala, dat verder een Kids Clinic, een coaches clinic, een All Star Game voor spelers onder 23 jaar, een driepuntwedstrijd, een All Star Game voor de mannen en een dunk contest bevat.

Omdat iedere vorm van traditie de FEB geheel vreemd is – de club blinkt werkelijk uit in het verkwanselen van de eigen waarden – is de opzet van de All Star Game ook maar weer eens veranderd. Waar traditioneel de beste spelers van Noord tegen Zuid of van Oost tegen West spelen (de NBA doet niet anders), daar heeft het de FEB behaagd dit keer de beste Nederlanders tegen de beste buitenlanders uit de competitie te laten spelen.

In het persbericht wordt gesproken van een “al eens eerder beproefde formule”. Helaas heeft het ook hier ontbroken aan enig historisch besef, want de Gala’s in het verleden waarin Nederlanders tegen buitenlanders uitkwamen, zijn zelden een succes geweest.

Ook de driepuntwedstrijd is van opzet veranderd – want niets, maar dan ook werkelijk niets is heilig bij de FEB. Dit keer gaan de beste vrouwen het opnemen tegen de beste mannen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.