CP3 by Basketball Totaal

All Star Team in de DBL

Ook werd het All Star Team gekozen vanuit de spelers in de Eredivisie. In het All*Star Team, samengesteld uit de vijf beste spelers uit de Dutch Basketball League, ging alleen Worthy de Jong op herhaling. De forward van Zorg en Zekerheid Leiden kreeg op zijn positie gezelschap van Mark Sanchez van Donar Groningen, van de guards Lance Jeter en Brandyn Curry en center Joe Burton van Landstede Basketbal Zwolle.

Brandyn Curry was de 43ste All Star die door Den Bosch werd geleverd. De Brabanders hebben verreweg het grootste aantal All Stars in hun club. Donar kwam met Jeter en Sanchez in totaal op 25 All Stars en bezet daarmee op de ranglijst de tweede plaats.

 

Naast een plek in het All Star Team was er voor Joe Burton ook een plek als startende center in het All Defense Team. Dat ereteam werd verder inhoud gegeven door J.T. Tiller van Landstede Basketbal, Worthy de Jong en Mohamed Kherrazi van Zorg en Zekerheid Leiden en Stefan Wessels van SPM Shoeters Den Bosch.

worthy

Wessels houdt een Bossche traditie in ere. Al dertien keer was een speler in het All Defense Team uit de Bossche entourage afkomstig. Charles ‘Buff’ Kirkland spant de kroon: de Amerikaan van het grote Nashua Den Bosch werd maar liefst zes keer opgenomen in het All Defense Team.

Met dank aan Jacob Bergsma

een reactie

  1. Ik zou enkele andere keuzes gemaakt hebben.

    All-star team: Jeter, Denson?, W. de Jong, Wright & Burton.
    All-defense: Cunningham, W. de Jong, Kherrazi, Wessels & Koenis.
    Rookie: Bas Veenstra

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.