CP3 by Basketball Totaal

Ali Farokhmanesh naar SPM Shoeters

Den Bosch – Ali Farohkmanesh speelt komend seizoen voor SPM Shoeters. De 25 jarige Amerikaan tekende een contract voor 1 jaar in Den Bosch.

Farohkmanesh kwam gedurende zijn college periode uit voor Northern Iowa, waar hij gemiddeld 9,7 punten per wedstrijd scoorde. Hij werd daar vooral bekend vanwege de driepunter, waarmee hij favoriet Kansas uitschakelde tijdens March Madness.

De afgelopen twee seizoenen speelde hij voor het Zwitserse Massagno Basket en WBC Wels in Oostenrijk, waar hij ploeggenoot was van David Gonzalvez. In Oostenrijk was Farohkmanesh goed voor gemiddeld 13.7 punten, 3.5 rebounds en 3.9 assists per wedstrijd.

“We hebben Ali gehaald voor de 2/1 positie”, zegt manager Frederiks over de nieuwste Amerikaan in de selectie. “We halen met hem een geweldige schutter in huis die ook op de positie van point guard ingezet kan worden. Daarnaast is zijn ervaring in het Europese basketbal goed voor de balans in de ploeg.”

Het team van coach Sam Jones bestaat nu uit Marcel Aarts, Tony Johnson, Tai Wesley, David Gonzalvez, Stefan Wessels, Ralf de Pagter, Mike Schilder, Kees Akerboom en Ali Farokhmanesh. De komende week wordt bekend gemaakt welke jeugdspelers de selectie compleet maken.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.